Ajans News Haber

Dünya Nereye Gidiyor ?
379 Okundu
25 Şubat 2021 - 14:01

Dünyanın en zengin dördüncü kişisi Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD’nin bir çok eyaletinden 242 bin dönümlük tarım arazisini satın aldı. Gates, bu girişimiyle toplamda 18 eyaletteki arazileri ile”yaklaşık bir milyon dönümlük toprağın” sahibi oldu. Arazilerinin büyüklüğü TÜRKİYE’nin 80 de birini geçti dersek daha açıklayıcı olacaktır. Bill Gates’i, arazi almada diğer bir dolar milyarderi Wonderful Company izlemektedir. Bizde “insanın gözünü bir avuç toprak doyururmuş” diye güzel bir söz vardır ki, muhtaçları unutma, zekatını ver anlamında. Bunların ki ise ne gözmüş arkadaş! Bu süper zenginler zekâtlarını verseler (Orta direk bizlerin verdiğini biliyorum) dünyada fakir kalır mı? Kalmaz mı dediniz? Doğru. Tebrikler, bildiniz.

SERVETLERİ KORONAVİRÜSTE KATLANDI

ABD’li Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zenginleri koronavirüsün (Kovid-19) gölgesinde geçen 2020’de de servetlerine servet kattı. 2021’in ilk gününde güncellenen listeye göre Kovid-19 salgınına rağmen 2020’de milyarderler listesine girenlerin servetlerindeki toplam artış yüzde 31’i buldu. Bu artışın, 8 yıldır yayımlanan endeksin tarihindeki en yüksek artış olduğu kaydedildi. Kısaca zengin yine servetine servet kattı!

132 MİLYAR DOLARLA İLK ÜÇ

İlk 5 isim şöyle; 100 milyar dolarları aşan servetiyle listede Amazon’un kurucusu Jeff Bezos 190 milyarla birinci sırada. Sonra;
Tesla ve uzay yatımlarıyla SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk 170, Microsoft’un kurucusu Bill Gates 132, Fransız iş insanı Bernard Arnault 114 ve Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise 104 milyar dolarlık servete sahip.
Peki dünyayı ele geçirmek üzere olan, tek tip insan ve robotik bir yönetim amaçlayan dolar milyarderleri bu zalimlere, şeytan pilanlarına karşı ne yapmalıyız?
Unutmayalım, İslam tüm dertlerin ilacıdır. Bu doğru istikamette, inançla, yerli ve milli üretime de önem vererek ve hep birlikte sonuna kadar mücadeleye devam etmeliyiz. Kabe için yola çıkan kaplumbağa gibi de olsak.

Feyzi Yurtoğlu

Fevzi Yurtoğlu

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.