Ajans News Haber

A. Gülmüş: HEM YAPİSAN, HEM BAĞIRİSAN
210 Okundu
10 Şubat 2022 - 11:42

Son aylarda zam Ülkesi, zulüm deryası, Adaletsizlik cenneti, yoksulluğun başkenti bir memleket ve bu memleketin pervazsız, şekilsiz, ne yaptığını bilmez yöneticilerinin sopa darbeleri ile inleyen, inlerken ağlamayı beceremeyen, feryada tenezzül etmeyen bir halk gerçekliği tablosunu büyük bir “Hayranlıkla” İzliyoruz..

İnsanları evlerinden çıkamaz hale getiren hayat pahalılığının sorumluluğunu yine muhalefete yükleyen, yüklerken dalga geçmeyi de ihmal etmeyen iktidar müridlerini televizyonlarda izlerken maalesef akıl sağlığımız da Türk Lirası gibi erimekte ve neredeyse tedavülden kalkmak üzere..

Küçükken birini dövdüğümüzde büyüklerimizin hışmından korkup dayak yiyenden fazla feryat figan etmeyenimiz yok gibi.. İşte bu alışkanlık yaşamımızın ileri evrelerinde bile bizden ayrılmayan gölgemiz gibi adeta.. Dayak atmamıza rağmen mağduriyet ayaklarına yatmamız hayvani bir alışkanlık olsa gerek..

Kaplumbağaları bilirsiniz.. Ama çiftleştiklerine de tanık oldunuz mu bilmem.. Çiftleşirken alttaki gariban dişi hiç ses çıkarmazken üstteki erkek feryat figan bağırıp durur.. İşte bu kadar zulme ses etmeyen biz, dişi kaplumbağa olurken, elinde sopası kafamızı gözümüzü yaranlar erkek kaplumbağa gibi feryat figan ediyorlar..

Diyarbekir Anaları bu durumu gördüklerinde dayak atan çocuğa, “Hem vurisan, hem bağırisan! ” derken, Zazalar da bu duruma benzer bir olay karşısında, “Tu tır kenna, me şermenna” (Sen osuruyorsun, biz utanıyoruz..) derler..

En iyisi bir gazeteci müsveddesinin dediği gibi, “Kuru fasulye yiyin, bol bol osurun, kendi gazımız bize yeter.

Aziz Gülmüş

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.