Ajans News Haber

Halil ibrahim: BAĞIMLILIKTAN YENİ BİR BAĞIMLILIĞA
1.557 Okundu
29 Kasım 2021 - 15:26

BAĞIMLILIKTAN YENİ BİR BAĞIMLILIĞA

Olayın özüne baktığımızda küresel çapta büyük sermayelerin insanların hayatında son yüz yıl içerisinde etki alanları çok büyük oranda arttı. İstedikleri insan tiplerini hiçbir ahlaki değer gözetmeksizin ortaya çıkarabilmekte bu yolda kendilerine menfaat sağlayacak her alanı kaçırmadan hareketlerini bu yönde tamamlamaktadırlar.


Olaya geniş perspektifte baktığımızda dünyanın en büyük vakıfları, dernekleri ve yardım kuruluşları her zaman çok büyük şirketlerin ve büyük devletlerin olmuştur. Bunların yüklendikleri sermaye ve kazançlarına bakıldığında gerçek mana da yardım yapılmış olsaydı afrika, orta doğu ve bazı asya ülkelerinin fakirlik anlamında bir durumun kalmayacağını gerçekten görebilecektik. Ancak asıl gayeleri dünyaya fayda vermek yerine kendi finans durumlarını düzeltmek olduğu için verdikleri zarar, çıkardıkları savaşlar ve şimdiler de ki covid 19 virüsü vb gibi olaylar ile dünyayı kontrol altına alıp bir devamlılık esasına göre kaos ortamını sürekli bir şekilde taze tutmaktadırlar.


Bunlar da yetmezmiş gibi dünya siyaseti ve ülkelerin iç sorunlarına da her zaman kafalarını uzatıp dalabilmektedirler. Kimi ülkelerde mezhep çatışmaları, kimi ülkelerde ırkçılık ile olayları içinden çıkalmaz hallere koyuyorlar. En büyük örneklerini müslüman devletleri içerisinde görmek çokta vaktimizi almayacaktır. Acı ,nefret ,kin ve gözyaşının hiçbir zaman eksilmediği zamanların tam içerisine doğduk .


Yukarı müslüman devletlerine baktığımızda Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan vb ülkelerin Rusyanın güdümünde olduğu belliyken aşağılara gelip diğer müslüman ülkeleri olan Suudi Arabistan ve birleşik arap emirliklerine yöneldiğimizde Abd’nin güdümünde böyle böyle bu sayıları arttırabiliriz tabiki Ülkemize de dönüp baktığımız da aslında bir cazibe merkezi olduğumuz çok ortada ancak mezhep ile Türk, Kürt , Arap vb ırkçılık olayları ile bu hassas konuları her zaman kaşıdılar ve kaşımaya da devam ediyorlar. Gerçi insanlarımız gittikçe bilinçleniyor bu olurken de farklı konular ile bu defa ülkemizi hedef alıyorlar. Ekonomi vb yaptırımlarla kendi güçlerini üzerimiz de hissettirme arayışları içerisindeler.


Ülkemizde ki başarısız siyasetçilerinde yaptıkları hatalar ile ekmeklerine yağ sürülmektedir. Ortak akıl ile ekonomik gelişmelerin dünya standartlarına uygun hale getirilip vatandaşın sırtına bindirilen vergi yükleri çok acilen indirilmelidir. Bu yapılmaz ise bu kazanç odaklarının amaçları arasında bulunan kaos ortamına gidişat için zemin hazırlanacaktır.
Sermaye şirketleri bu denli planlamalar yaparken bizlerin de boş durmaması gerek uzun vadeli ve kaliteli iş gücüyle liyakat sahibi insanların acilen yönetimlere kazandırılması ülkemize çok büyük faydalar sağlayacaktır.


Sermaye şirketleri ülkemizde yer altı kaynaklarını götürmekle kalmıyor; kendi yiyecek, içecek, giyim ve sağlık gibi vb tüm alanlarda almışlar. Adımız gibi ezberleyip bu markalara bağımlılık kazanmış durumdayız. Biraz düşünebilmeye başlamanın vakti gelmedi mi boykot edelim diye saçmalıklara girişmiyorum yanlış anlaşılmasın birden bunları hayatımızdan çıkarabilmemiz mümkün gözükmüyor herşey zamanla alternatifleri ortaya çıktıkça bırakılabilir.
Ülkemiz siyasetenin de bu yönde hareket göstermesi ayrıca mevcut iş insanları ve gelecek vaat eden genç girişimcilerin yolunun açılması çok önemlidir. Verilen desteklerin hibe olmaması gerekir sıfır faizsiz ve istenilen miktarlarda ödeme yapılarak geri ödeme koşulları iyileştirilmelidir.


Demek istediklerim hata üzerine kurulmuş yönetim bağımlılığımızı iyi yönde ki bağımlıklara çevirip vatandaşa fayda verecek anlayışlara yönlendirip refah seviyelerine ulaşabilmek pozitif yönde açılımlar yapmalıyız durmanın ve boğulmanın değil ileriye doğru bakıp ufku geniş insanlara yol açmalıyız.
Ben şimdiki durum içerisinde bile umut varım çünkü hala vicdanlı yöneticilerin ve akil insanların olduğu konusunda inancım tamdır. Bugün yaşanan kötü günler yakın zaman içerisinde geride kalacaktır. Bu olana değin herkesin imkanı dahilinde evine çevresine lütfen yetişsin yetişsin ki oda düştüğün de bir başkası da ona yetişsin mal mülk dediğimiz olayı bu zor günlerde ilgili ihtiyaç sahiplerine yetiştiremezsek yazık olur o insanlığa da o malınızı da.


Bağımlı olduğumuz malımızı bağımlı olduğumuz yanlış düşünceleri , bağımlı olduğumuz markaları, bağımlı olduğumuz evlerimizi arabalarımızı fiyat yükselterek değil sabit yerlerinde tutarak bu günleri aşmalıyız ve lütfen bağımlılıklarımızı iyiye doğru yöneltelim yarın cehennem var demek istemiyorum(:
Cehennem olup gitmek isteyenler varsa hiç durmasın demek istiyorum kalın sağlıcaklı

                                                                                                                          Halil İbrahim DEMİR   
Halil İbrahim Demir

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.