Son Dakika !
--:--:--

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de Hamas Heyeti ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki gerilimin ve insani krizin sürdüğü Gazze gündemiyle Hamas heyetini İstanbul’da kabul etti. Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen kritik görüşmede, kalıcı ateşkes süreci ve bölgeye yönelik insani yardımların koordinasyonu masaya yatırıldı. Görüşmenin Odak Noktası: Gazze ve Kalıcı Ateşkes Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, görüşmede Filistin topraklarındaki son gelişmeler detaylı…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de Hamas Heyeti ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki gerilimin ve insani krizin sürdüğü Gazze gündemiyle Hamas heyetini İstanbul’da kabul etti. Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen kritik görüşmede, kalıcı ateşkes süreci ve bölgeye yönelik insani yardımların koordinasyonu masaya yatırıldı.

Görüşmenin Odak Noktası: Gazze ve Kalıcı Ateşkes

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, görüşmede Filistin topraklarındaki son gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarının durdurulması ve kalıcı barışın tesisi için Türkiye’nin diplomatik tüm kanalları kullanmaya devam ettiğini vurguladı.

Görüşmede öne çıkan ana başlıklar şunlar oldu:

  • İnsani Yardımlar: Gazze’ye ulaştırılan gıda ve tıbbi malzemelerin artırılması, lojistik engellerin aşılması için atılacak adımlar.
  • Diplomatik Baskı: Uluslararası toplumun İsrail üzerindeki baskısının artırılması ve 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin Devleti’nin önemi.
  • Bölgesel İstikrar: Çatışmaların bölge geneline yayılmaması adına yürütülen denge politikaları.

“Türkiye Filistin Davasının Yanındadır”

Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistin davasına olan sarsılmaz desteğini bir kez daha yineledi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız, İsrail zulmünün sona ermesi, bölgede huzur ve istikrarın yeniden hakim olması için Türkiye’nin elinden gelen her türlü gayreti göstermeye devam edeceğini; Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesine her platformda destek verileceğini ifade etmiştir.”

Bölgedeki Güncel Durum (5 Nisan 2026)

Görüşmenin gerçekleştiği tarih itibarıyla Gazze Şeridi’ndeki durum ciddiyetini koruyor. Bölgeden gelen son raporlar, altyapıdaki tahribatın ve sağlık sistemindeki çöküşün insani dramı derinleştirdiğini gösteriyor. Türkiye, özellikle sahra hastaneleri ve deniz yoluyla gönderilen yardımlarla bölgeye en çok destek veren ülkelerin başında gelmeye devam ediyor.

Analiz: Dolmabahçe’deki bu kabul, Türkiye’nin bölgedeki arabuluculuk ve garantörlük rolünü pekiştirme çabası olarak değerlendiriliyor. Görüşmenin ardından bölgedeki ateşkes müzakerelerinde Türkiye’nin daha aktif bir pozisyon alması bekleniyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Gürlek: “Diyarbakır’ın Önceliklerini Yerinde Değerlendirdik”
Bakan Gürlek: “Diyarbakır’ın Önceliklerini Yerinde Değerlendirdik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de Hamas Heyeti ile Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dolmabahçe’de Hamas Heyeti ile Bir Araya Geldi
Öcalan: “Cumhuriyetle Bir Sorunumuz Yok, Mesele Demokratikleşmedir”
Öcalan: “Cumhuriyetle Bir Sorunumuz Yok, Mesele Demokratikleşmedir”
Bahçeli: “Gerekirse Yedi Düveli Yine Denize Dökeriz!”
Bahçeli: “Gerekirse Yedi Düveli Yine Denize Dökeriz!”
Diyarbakır’da Yeni Dönem: Kürt Milli Platformu Sahaya İndi
Diyarbakır’da Yeni Dönem: Kürt Milli Platformu Sahaya İndi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Meşruiyet’ Uyarısı: “Uluslararası Sistem İşlevini Yitiriyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Meşruiyet’ Uyarısı: “Uluslararası Sistem İşlevini Yitiriyor”
Ajans News