Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küresel krizden Ortadoğu’daki çatışmalara, ABD seçimlerinden iç politikadaki CHP eleştirilerine kadar geniş bir yelpazede konuşan Bahçeli, “Ortadoğu’da bir rejim değişecekse bu İsrail olmalıdır” dedi. “Uluslararası Sistem Can Çekişiyor” Dünyanın ağır bir kriz döneminden geçtiğini vurgulayan Devlet Bahçeli, uluslararası…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Küresel krizden Ortadoğu’daki çatışmalara, ABD seçimlerinden iç politikadaki CHP eleştirilerine kadar geniş bir yelpazede konuşan Bahçeli, “Ortadoğu’da bir rejim değişecekse bu İsrail olmalıdır” dedi.
Dünyanın ağır bir kriz döneminden geçtiğini vurgulayan Devlet Bahçeli, uluslararası sistemin temelinden sarsıldığını belirtti. Küresel ölçekte artan savaş, göç ve eşitsizliğe dikkat çeken Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Uluslararası sistem ağır yaralıdır ve adeta can çekişmektedir. Hukukun ve insan haklarının aşındığı bu tablo, insanlık adına karanlık bir süreçtir.”
Ortadoğu’daki gerilimin baş aktörü olarak İsrail’i işaret eden MHP lideri, Tel Aviv yönetiminin politikalarının sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı ateşe attığını savundu. Bahçeli, İsrail’in mevcut yönetim anlayışının sürdürülemez olduğunu belirterek, “Ortadoğu’da bir rejim değişecekse bu İsrail olmalıdır. İsrail’in politikaları Yahudiliğe de zarar vermektedir” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın bölge politikalarını da hedef alan Bahçeli, Trump’ın Netanyahu ile olan yakınlığının barışa hizmet etmediğini öne sürdü. Trump’ın savaş politikalarını eleştiren Bahçeli, “Savaşı sahte bir zafer ilanıyla bitirmenin arayışı içindedir” değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’nin bölgesel gelişmelere kayıtsız kalmayacağını ifade eden Bahçeli, Ankara’nın stratejik odak noktalarını şu sözlerle sıraladı:
Konuşmasının bir bölümünü iç siyasete ayıran Bahçeli, ana muhalefet partisi CHP’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. CHP’nin içinde bulunduğu durumu “yozlaşma” olarak tanımlayan Bahçeli, “Siyasi yozlaşma CHP’yi esir almış, çarpık ilişki ağı derinleşmiştir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin küresel bir güç olma yolundaki kararlılığını vurgulayan Bahçeli, milli beka mesajıyla konuşmasını sonlandırdı:
“Türkiye güçlenmek zorundadır. Gerekirse yedi düveli yine denize dökeriz ve dize getiririz. Türk milleti, bölgesel ve küresel her türlü tehdidi bertaraf edecek güçtedir.”
Sessizlik Duvarı ve Nevzat Bahtiyar Bilmecesi: Narin Dosyası Gerçekten Kapandı mı?
KÖY ENSTİTÜLERİNDEN TEKİNSİZ OKULLARA: DEVRİN KİNYAS KARTALLARI KİMLERDİR?
AİLEYE YÖNELİK SALDIRILAR
Amida’dan Diyarbakır’a: Bir Şehrin Taşa Yazılmış Hikâyesi
Memleketin Kalbinden Ufka Bakış: Devletin Vakarı ve Hakikat Terazisi
Yorum Yap