Son Dakika
--:--:--
YEREL HABERLER

Kürt Ulusal Birliği İçin Tarihi Çağrı: Doğubayazıt’ta Konferans Düzenlendi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, Demokratik Birlik İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Kürt Birliğinin Önemi Konferansı”, Kürt siyasi partileri, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerini “Ulusal Birlik” çatısı altında birleşmeye çağırdı. “Birlik Amacıyla Barışa…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kürt Ulusal Birliği İçin Tarihi Çağrı: Doğubayazıt’ta Konferans Düzenlendi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, Demokratik Birlik İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Kürt Birliğinin Önemi Konferansı”, Kürt siyasi partileri, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerini “Ulusal Birlik” çatısı altında birleşmeye çağırdı. “Birlik Amacıyla Barışa Doğru” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, Kürt halkının ortak mücadelesini ve demokratik çözüm arayışını vurguladı .

Konferansın Detayları

  • Yer ve Katılım: Doğubayazıt’ta bir düğün salonunda düzenlenen konferansa, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, siyasetçi Gültan Kışanak, Demokratik Birlik İnisiyatifi Eşsözcüleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mehmet Kamaç, milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve çok sayıda sivil toplum temsilcisi katıldı .
  • Tarihsel Referans: Konferans, Kürt düşünür Ehmedê Xanî’nin türbesi önünde sonuç bildirgesini okudu ve Kürt tarihindeki önemli şahsiyetlere atıfta bulunarak ulusal birliğin önemini vurguladı .

Çağrı ve Mesajlar

  • Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Bugün partimiz, inancımız ne olursa olsun biz Kürdüz ve ülkemiz Kürdistan’dır” diyerek, Kürtlerin bölünmüşlüğü aşması gerektiğini belirtti .
  • Mehmet Kamaç, Kürtlerin dört parçada (Türkiye, Suriye, Irak, İran) bir olduğunu vurgulayarak, “Ulusal kongre toplanana kadar çalışmalara devam edeceğiz” dedi .
  • Gültan Kışanak, stratejik bir ulusal akıl ve demokratik ittifak çağrısı yaparak, “Artık kaybetmek değil, kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı .

Suriye ve Ortadoğu Vurgusu

Konferans, Suriye’deki gelişmeleri ve Kürtlerin bölgedeki rolünü tartıştı. Kamışlo’daki Kürt Ulusal Konferansı selamlanırken, Suriye’de çok kimlikli bir federal yapının gerekliliği vurgulandı . Ayrıca, Ortadoğu’daki değişim sürecinde Kürtlerin dönüştürücü gücüne dikkat çekildi .

Hedefler

Konferans, Kürt halkının asimilasyon ve parçalanmışlık politikalarına karşı ortak mücadele kararlılığını pekiştirdi. Demokratik Birlik İnisiyatifi, ulusal birliğin kurumsallaşması için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı .

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Şanlıurfa’da  Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
Şanlıurfa’da Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.