Rusya’nın en etkili jeopolitik stratejisti ve “Putin’in Beyni” olarak anılan Alexander Dugin, Kürt hareketlerinin Batı merkezli ittifaklarını “tarihsel bir intihar” olarak nitelendirdi. Dugin, Kürtlerin bölgedeki başarısızlıklarının temelinde ABD ve İsrail’e duyulan yersiz güvenin yattığını savundu. “Zavallı Kürtler: İhanet Kaçınılmaz” Alexander Dugin, Kürtlerin tarihsel süreçte defalarca tecrübe etmelerine rağmen hala kendilerine ihanet eden güçlere (ABD ve…
Rusya’nın en etkili jeopolitik stratejisti ve “Putin’in Beyni” olarak anılan Alexander Dugin, Kürt hareketlerinin Batı merkezli ittifaklarını “tarihsel bir intihar” olarak nitelendirdi. Dugin, Kürtlerin bölgedeki başarısızlıklarının temelinde ABD ve İsrail’e duyulan yersiz güvenin yattığını savundu.
Alexander Dugin, Kürtlerin tarihsel süreçte defalarca tecrübe etmelerine rağmen hala kendilerine ihanet eden güçlere (ABD ve İsrail) bel bağlamasını sert bir dille eleştirdi. Kürt halkını “iyi insanlar” olarak tanımlayan Dugin, ancak mevcut siyasi liderliklerin stratejik düşünme yeteneğinden tamamen yoksun olduğunu iddia etti. Dugin’e göre, bu stratejik vizyonsuzluk Kürtlerin tarih boyunca neden bağımsız bir devlete sahip olamadıklarının da en net açıklaması.
Dugin’in analizinde öne çıkan kritik noktalar şunlar:
Modern Rus dış politikasının entelektüel mimarı olarak kabul edilen Alexander Gelyeviç Dugin (d. 1962), sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda çok kutuplu dünya düzeninin en hırslı savunucusudur.
Dugin, liberalizmin, komünizmin ve faşizmin miadını doldurduğunu savunarak **”Dördüncü Siyasi Teori”**yi geliştirmiştir. Bu teori; yerel gelenekleri, dini değerleri ve milli kimlikleri ön plana çıkarır. Temel hedefi, ABD hegemonyasını (Atlantikçilik) yıkarak Rusya liderliğinde devasa bir Avrasya Bloğu kurmaktır.
Dugin, Türkiye ile Rusya arasındaki krizlerin (uçak düşürme hadisesi vb.) aşılmasında ve Türkiye’nin Batı’dan uzaklaşıp Avrasya’ya yakınlaşmasında perde arkasında önemli diplomatik roller üstlenmiştir. Türk devlet geleneklerine olan saygısını her fırsatta dile getiren Dugin, Türkiye’nin bu yeni dünya düzeninde “vazgeçilmez bir ortak” olduğunu savunmaktadır.
Analiz: Dugin’in Kürtler hakkındaki bu çıkışı, özellikle Suriye’nin kuzeyinde dengelerin değiştiği ve Ankara-Moskova hattının “Bölgesel Çözüm” için vites yükselttiği bir dönemde, Kürt siyasi aktörlerine yönelik çok net bir “taraf seçin” uyarısı niteliği taşıyor.
Görünmez Kubbe ve Kağıttan Kaplanlar: Gücün Gerçek Anatomisi
Akrep ve Yılanın Geçemediği Eşik: Diyarbakır Surları’nın Görünmez Zırhı
Stratejik Analiz: Yeni Dünya Düzeni Ve Büyük Ayıklanma
İsrail’in Hedefli Suikast Stratejisi: Başarının Arkasındaki Dinamikler
İRAN İSRAİL’İ GECE VURACAK: GÖRÜNMEZ TEKNOLOJİ VE KÜRESEL SOKAK SAVAŞLARI!
Yorum Yap