Zeytinburnu’nda sabah saatlerinde bir iş yerine yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Kendisinden haraç istendiği öne sürülen iş yeri sahibi, dükkanına ateş açan şüpheliyi kovalayarak silahla yaraladı. Olayda her iki taraf da…
Zeytinburnu’nda sabah saatlerinde bir iş yerine yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Kendisinden haraç istendiği öne sürülen iş yeri sahibi, dükkanına ateş açan şüpheliyi kovalayarak silahla yaraladı. Olayda her iki taraf da yaralanırken, sokakta yaşanan panik anları çevredekilerde korku yarattı.
Olay, saat 09.30 sıralarında Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kimliği henüz açıklanmayan silahlı bir şüpheli, İsmail A.’ya ait iş yerinin önüne gelerek peş peşe ateş açtı. Saldırganın tabancasından çıkan kurşunlardan biri İsmail A.’nın bacağını sıyırdı.
Saldırganı Kovalayıp Vurdu
Ayağından hafif yaralanan İsmail A., iş yerinde bulunan ruhsat durumu henüz öğrenilemeyen silahını alarak kaçmaya çalışan saldırganın peşine düştü. Sokak aralarında yaşanan kovalamaca sırasında İsmail A., ateş açarak şüpheliyi vurdu. Yaralanmasına rağmen bir süre daha kaçmaya çalışan şüpheli, kısa süre sonra yere yığıldı.
Silah seslerini duyan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı saldırgan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İsmail A. ise ifadesi alınmak ve olayın detaylarının netleştirilmesi amacıyla polis merkezine götürüldü.
Tehdit ve Haraç İddiası
Soruşturma kapsamında, iş yeri sahibi İsmail A.’nın bir süredir farklı telefon numaralarından aranarak tehdit edildiği ve kendisinden haraç talep edildiği öne sürüldü. Polis ekipleri olay yerindeki kovanları toplayarak delil incelemesi yaparken, çevredeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Görüntülerde, şüphelinin kaçtığı ve İsmail A.’nın arkasından koştuğu anların yer aldığı bildirildi.
Görgü Tanığı: “Mermi Gelmesin Diye Duvara Yapıştık”
Olay anında sokakta bulunan ve işe gitmekte olan çevre sakinlerinden Mustafa Şahin, sabah saatlerinde yaşanan paniği şu sözlerle aktardı:
“Yolun karşısından gelen iki kişiden biri silahla kaçan kişiye ateş ediyordu. Çocuk çok hızlı olduğu için yetişemediler, diğerleri yarı yolda bırakarak geri döndü. Sabah 09.30 sıralarıydı. Genç bir çocuk koşuyordu, korkudan yüzü bembeyaz olmuştu. Önümüzden hızla geçti; bize mermi isabet etmesin diye duvara yapıştık. Daha sonra polis ekipleri geldi ve çocuğu yakaladı.”
Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı tahkikat çok yönlü olarak sürdürülüyor.
| # | Takım | O | AV | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray | 10 | +11 | 25 |
| 2 | Amed SFK | 9 | +10 | 20 |
| 3 | Trabzonspor | 9 | +14 | 19 |
| 4 | Beşiktaş | 9 | +8 | 18 |
| 5 | Fenerbahçe | 9 | +15 | 16 |
| 6 | Kasımpaşa | 9 | +4 | 16 |
| 7 | Kocaelispor | 9 | +2 | 15 |
| 8 | Erzurumspor FK | 9 | -4 | 14 |
| 9 | Arca Çorum FK | 9 | +3 | 13 |
| 10 | Göztepe | 9 | +3 | 12 |
| 11 | Corendon Alanyaspor | 9 | -2 | 12 |
| 12 | İstanbul Başakşehir FK | 9 | -2 | 11 |
| 13 | Çaykur Rizespor | 9 | -4 | 10 |
| 14 | Gaziantep FK | 9 | -6 | 8 |
| 15 | Tümosan Konyaspor | 10 | -7 | 8 |
| 16 | Gençlerbirliği | 9 | -11 | 8 |
| 17 | Samsunspor | 9 | -13 | 4 |
| 18 | Eyüpspor | 9 | -21 | 3 |
Yorum Yap