Son Dakika
--:--:--
YEREL HABERLER

Sivas’ta Kene Nedeniyle Bir Can Daha Kaybedildi!

Sivas’ın Gülpınar köyünde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 59 yaşındaki Halil Ağıl, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bu ölümle birlikte, kentte 2025 yılı içinde KKKA…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Sivas’ta Kene Nedeniyle Bir Can Daha Kaybedildi!

Sivas’ın Gülpınar köyünde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 59 yaşındaki Halil Ağıl, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bu ölümle birlikte, kentte 2025 yılı içinde KKKA nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 11’e ulaştı.

Olayın Detayları

Halil Ağıl’ın omzuna yaklaşık bir ay önce kene yapıştı. İlk müdahale için Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi‘ne götürülen Ağıl’ın vücudundaki kene burada çıkarıldı. Ancak bir süre sonra ateş, halsizlik ve kas ağrısı gibi belirtiler gösteren Ağıl, yeniden aynı hastaneye kaldırıldı. KKKA şüphesiyle yoğun bakıma alınan Ağıl, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ağıl’ın cenazesi, hastane morgundan alınarak Gülpınar köyünde defnedildi. Ailesi ve köylüler, bölgede artan kene vakaları nedeniyle endişeli olduklarını ifade etti.

Sivas’ta KKKA Vakaları Artıyor

Sivas, KKKA’nın endemik olduğu bölgelerden biri. Özellikle kırsal kesimde hayvancılıkla uğraşanlar, bu hastalık açısından yüksek risk altında. Mart ayından bu yana 11 kişi KKKA nedeniyle hayatını kaybetti.

  • 7 Haziran 2025: Zara ilçesinde 38 yaşındaki Yavuz Vural, 3 kene ısırması sonrası öldü.
  • 17 Haziran 2025: Gölova ilçesinde 67 yaşındaki Köpük Meral, kene ısırması nedeniyle yaşamını yitirdi.
  • 12 Temmuz 2025: Halil Ağıl’ın ölümüyle yıllık vaka sayısı 11’e çıktı.

Uzmanlar Uyarıyor: “Kene Temasından Kaçının”

KKKA, Hyalomma cinsi keneler aracılığıyla bulaşan ve ölümcül olabilen bir viral hastalık. Belirtileri arasında:

  • Yüksek ateş,
  • Şiddetli baş ve kas ağrıları,
  • Kanama bulguları (burun kanaması, iç kanama) yer alıyor.

Alınması Gereken Önlemler:
✔ Kırsal alanlarda açık renkli ve kapalı kıyafetler giyilmeli.
✔ Keneye çıplak elle dokunulmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı.
✔ Hayvanlarla temas sonrası eller mutlaka dezenfekte edilmeli.

Sivas’ta KKKA vakalarının artması, halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Yetkililer, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşları kenelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Halil Ağıl’ın ölümü, bu hastalığın ne kadar hızlı ve ölümcül olabileceğinin bir kez daha kanıtı oldu.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Şanlıurfa’da  Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
Şanlıurfa’da Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.