Son Dakika
--:--:--
YEREL HABERLER

BİTLİS’TE BEYAZ ESARET: 2 METRE KARDA ARAÇ ARAMA MESAİSİ

Bitlis’te bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu kentte araçlar, tek katlı evler ve tabelalar kara gömüldü. Vatandaşlar, kar…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BİTLİS’TE BEYAZ ESARET: 2 METRE KARDA ARAÇ ARAMA MESAİSİ

Bitlis’te bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu kentte araçlar, tek katlı evler ve tabelalar kara gömüldü. Vatandaşlar, kar yığınları altında kalan araçlarını bulabilmek için bina pencerelerini kılavuz seçerek saatlerce kazı yapıyor.

172 Yerleşim Yerine Ulaşım Kesildi

Bitlis’te yaklaşık bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı, kenti adeta kara hapsetti. Kar kalınlığının şehir merkezinde 2 metreye ulaşmasıyla birlikte ulaşımda büyük aksamalar yaşandı. İl Özel İdaresi’nden alınan bilgilere göre, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde 172 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışının durmasının ardından yerini dondurucu soğuklara bıraktığı kentte, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, ana arterleri açık tutmak için iş makineleriyle cadde ve sokaklarda hummalı bir çalışma yürütüyor.

“Kendi Aracımı Bulmak İçin Yarım Saattir Kazıyorum”

Karın en çok etkilediği kesim ise araç sahipleri oldu. Sabah uyandıklarında araçlarının yerinde devasa kar yığınları gören vatandaşlar, küreklere sarıldı. Bazı vatandaşlar, araçlarının yerini tespit etmekte zorlanınca ilginç yöntemlere başvurdu.

Aracını bulabilmek için binanın pencerelerini referans aldığını belirten Ecevit Sulukaya, yaşadığı zorluğu şu sözlerle anlattı:

“Bitlis’te çok kar yağdı, her yer kapandı. Ben de aracımı rahat bulabilmek için binanın bir penceresine odaklandım, orayı kendime hedef seçtim. Yaklaşık yarım saattir kar kazıyorum. İnşallah başkasının aracını açmamışımdır. Plakayı açınca durumu göreceğim.”

Tabelalar ve Evler Kar Altında

Sadece araçlar değil, kentteki tek katlı müstakil evler, yön levhaları ve iş yeri tabelaları da karın altında kalarak görünmez hale geldi. Yetkililer, don ve buzlanma riskine karşı vatandaşları uyarırken, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların gece gündüz devam edeceği bildirildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Şanlıurfa’da  Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
Şanlıurfa’da Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.