Son Dakika
--:--:--
YEREL HABERLER

16–23 ARALIK’TA ÇÜNGÜŞ’TE ÜCRETSİZ MEME KANSERİ TARAMASI

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen kanserle mücadele çalışmaları kapsamında, 16–23 Aralık tarihleri arasında Çüngüş İlçe Devlet Hastanesi önünde KETEM Mobil Mamografi Aracı ile ücretsiz meme kanseri taramaları gerçekleştirildi. Kanser…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
16–23 ARALIK’TA ÇÜNGÜŞ’TE ÜCRETSİZ MEME KANSERİ TARAMASI

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen kanserle mücadele çalışmaları kapsamında, 16–23 Aralık tarihleri arasında Çüngüş İlçe Devlet Hastanesi önünde KETEM Mobil Mamografi Aracı ile ücretsiz meme kanseri taramaları gerçekleştirildi.

Kanser taramalarını sadece merkezlerle sınırlı tutmayarak ilçelere kadar yaymayı hedefleyen bu çalışma sayesinde, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırıldı. Özellikle ulaşım imkânı kısıtlı olan bölgelerde mobil tarama araçlarıyla sunulan hizmet, erken teşhis açısından büyük önem taşıyor.

40–69 yaş arası kadınlara yönelik yapılan taramalarda, randevu şartı aranmadan yalnızca kimlik ile başvuru alınması, uygulamaya katılımı artırdı. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği taramalarla birlikte, kanser konusunda farkındalık da oluşturuldu.

“SAĞLIK HİZMETİNİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ”

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, kanser taramalarının yaygınlaştırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kanser taramalarını ilçelerimize kadar ulaştırarak vatandaşlarımızın bu hizmetlere erişimini kolaylaştırıyoruz. Erken teşhis, kanserle mücadelede en güçlü silahtır. Mobil tarama araçlarımızla merkez-ilçe ayrımı yapmadan halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Yetkililer, kanserin erken evrede tespit edilmesinin tedavi sürecini kolaylaştırdığına ve yaşam kalitesini artırdığına dikkat çekerek, risk grubundaki vatandaşların düzenli taramalarını ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Haber: Cihat TOPRAK

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Şanlıurfa’da  Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
Şanlıurfa’da Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Diyarbakır-Mardin Karayolunda Korkutan Kaza: 1’i Ağır 2 Yaralı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
Adana’da Akılalmaz Olay: Bavuldan Düşen Tabanca 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.