Son Dakika !
--:--:--

Tekstil Devinden Radikal Karar: Eren Holding Çorlu Fabrikasını Kapattı

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Eren Holding, Tekirdağ-Çorlu’daki tekstil fabrikasını kapatma kararı aldığını duyurdu. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, sektörün içinde bulunduğu durumu “Tekstil ölüyor” sözleriyle özetlerken, grup genelinde işten çıkarılan çalışan sayısının 2 bine ulaştığını açıkladı. TEKİRDAĞ – Bünyesinde tekstilden enerjiye, çimentodan perakendeye kadar pek çok farklı sektörü barındıran Eren Holding, tekstil…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tekstil Devinden Radikal Karar: Eren Holding Çorlu Fabrikasını Kapattı

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Eren Holding, Tekirdağ-Çorlu’daki tekstil fabrikasını kapatma kararı aldığını duyurdu. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, sektörün içinde bulunduğu durumu “Tekstil ölüyor” sözleriyle özetlerken, grup genelinde işten çıkarılan çalışan sayısının 2 bine ulaştığını açıkladı.

TEKİRDAĞ – Bünyesinde tekstilden enerjiye, çimentodan perakendeye kadar pek çok farklı sektörü barındıran Eren Holding, tekstil sektöründeki daralma nedeniyle küçülme kararı aldı. Holdingin Tekirdağ-Çorlu’da uzun yıllardır faaliyet gösteren geniş ölçekli tekstil fabrikasının kapısına kilit vuruldu.

“Kapatmamak İçin 3-4 Ay Bekledik”

Kararın ardından açıklamalarda bulunan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, süreci büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. İşçi çıkarmanın vicdani sorumluluğuna dikkat çeken Eren, şu ifadeleri kullandı:

“Çorlu fabrikamızı kapatmak zorunda kaldık. Kapatmamak için 3-4 ay direndik, bekledik. Bu karar çok ağrıma gidiyor çünkü insanların işine son veriyorsunuz. ‘Nasıl iş bulacak, nerede çalışacak?’ diye düşünmeden edemiyorum. Ancak bu sadece bizimle sınırlı değil; sektörde birçok fabrika benzer kaderi paylaşıyor.”

2 Bin Kişi İşsiz Kaldı

Cumhuriyet’te yer alan bilgilere göre, perakende sektöründe Lacoste, Burberry, Gant ve Nautica gibi dünya devlerinin Türkiye operasyonlarını yürüten grupta, ekonomik durgunluk satışlara da yansıdı. Ahmet Eren, perakende satışlarındaki düşüşle birlikte grubun toplam istihdamında ciddi bir azalmaya gidildiğini ve işten çıkarılan kişi sayısının 2 bine ulaştığını doğruladı.

Holding bünyesinde halihazırda tekstil, kağıt, enerji ve lojistik gibi stratejik sektörlerde yaklaşık 14 bin kişi istihdam edilmeye devam ediyor.

“Tekstil Ölüyor”

Sektörün geleceğine dair karamsar bir tablo çizen Eren, maliyet artışları ve küresel rekabetin tekstil sanayisini bitme noktasına getirdiğini vurguladı. Forbes’un “Türkiye’nin En Zengin 100 Ailesi” listesinde 37. sırada yer alan Eren Ailesi’nin bu kararı, sanayi dünyasında tekstil sektöründeki krizin derinliğini gösteren önemli bir sinyal olarak değerlendirildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
TPAO’dan Diyarbakır’a Dev Petrol Hamlesi: 100 Yeni Sondaj Kuyusu Geliyor!
TPAO’dan Diyarbakır’a Dev Petrol Hamlesi: 100 Yeni Sondaj Kuyusu Geliyor!
Altın Fiyatlarında “Bahar” Havası: Ons 4.500 Doları Aştı
Altın Fiyatlarında “Bahar” Havası: Ons 4.500 Doları Aştı
TÜİK 2025 Verilerini Açıkladı: İşsizlikte 21 Yılın En Düşüğü, Atıl İşgücünde Büyük Risk
TÜİK 2025 Verilerini Açıkladı: İşsizlikte 21 Yılın En Düşüğü, Atıl İşgücünde Büyük Risk
2 Yıl Geri Ödemesiz, Faizsiz Evlilik Kredisi: İşte Başvuru Şartları!
2 Yıl Geri Ödemesiz, Faizsiz Evlilik Kredisi: İşte Başvuru Şartları!
Türkiye’nin Kayıp Nesli: 6,5 Milyon Genç,Ne Okulda Varlar Ne İş hayatında!
Türkiye’nin Kayıp Nesli: 6,5 Milyon Genç,Ne Okulda Varlar Ne İş hayatında!
Akaryakıtta Büyük Sarsıntı: Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıtta Büyük Sarsıntı: Motorine Dev Zam Kapıda!
Ajans News