MÁKDER (Medya ve Akademi Derneği), kuruluşunun 3. yılını geride bırakırken önemli bir başarıya imza attı. 3 yıl içinde 30’dan fazla etkinlik düzenleyen dernek, üniversite ziyaretleri ve medya sektörü buluşmalarıyla akademi ile medya dünyası arasında köprü kurmayı hedefledi.

Derneğin paylaştığı verilere göre, bu süreçte birçok üniversitede öğrencilerle bir araya gelinerek sektörün ihtiyaçları ve gelecek vizyonu paylaşıldı. Medya profesyonelleriyle düzenlenen buluşmalar ise akademisyenler ve öğrencilere sektör deneyimlerini aktarma fırsatı sundu.
İş Birlikleri ve Yeni Projeler
MÁKDER, “GESEL, HİZİ, SORUMLAR, DİREK, BURMA, KONTAK” gibi çeşitli kurum ve oluşumlarla iş birliği yaparak etki alanını genişletmeyi planlıyor. Dernek, önümüzdeki dönemde daha fazla üniversite ve medya kuruluşunu aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.
Sektörün Sesi Olma Yolunda
MÁKDER yetkilileri, “Medya sektörü ile akademiyi bir araya getirmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaparak, iletişim, eğitim ve iş birliklerini artıracaklarını vurguladı. Derneğin 3. yıl kutlaması kapsamında düzenlenecek yeni etkinliklerin de planlandığı öğrenildi.
MÁKDER, medya ve akademi dünyası arasındaki diyaloğu güçlendirerek sektördeki gelişmelere katkı sağlamaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen dernek, yeni projeleriyle adından söz ettirecek gibi görünüyor.
Haber: Cihat TOPRAK