Ajans News Haber

Diyarbakır’lı gençlere fotoğraf kursu
407 Okundu
19 Mart 2021 - 13:45

Diyarbakırlı gençlere yönelik başta eğitim olmak üzere sosyal, kültürel ve istihdam amaçlı mesleki kurslar açan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, hobi ve meslek edindirme amaçlı gençlere ücretsiz Temel Fotoğraf Eğitimi verecek. Kontenjanın sınırlı sayıda olacağı kursa başvurular 26 Mart’ta kadar devam edecek. Başvuruda bulunmak isteyenler,  https://form.jotform.com/210733015599961b internet adresine girerek karşılarına çıkacak olan formu doldurmaları yeterli olacak. Fotoğrafçılık kursunun eğitimleri Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Başarılı olanlara MEB sertifikası

26 Mart’ta tamamlanacak olan başvuruların ardından kursa kabul edilecek kişilere Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, SMS yolu ile bildirimde bulunacak. Kayıt işlemlerinden sonra Temel Fotoğraf Eğitimi’nin ders programı belirlenecek. Halk Eğitim Merkezi alanında uzman eğitmenlerin görev yapacağı ve toplam 120 saat sürecek olan Temel Fotoğraf Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika dağıtılacak.

Eğitimler teorik ve pratik olacak

Teorik ve pratik eğitimlerin yer alacağı kursta gençler, ilk etapta fotoğraf makinesinin çalışma prensipleri ve çeşitleri, makinenin bileşenleri, diyafram, enstantane ve iso nedir? Aralarında nasıl bir etkileşim vardır, netlik ve alan derinliği, pozlama, ışık, kelvin, renk, ışığın yetersiz olduğu ortamlarda kullanılan teknikler, çerçeveleme, mizansen, objektif türleri ve etkileri, fotoğraf düzenlemede kullanılan teknolojilere genel bakış konu başlıklarında bilgilendirilecek.

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.