Son Dakika !
--:--:--

Sur’da Cadde ve Kaldırım İşgallerine Karşı “Son Çağrı”: Kararlı Adımlar Atılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi, kent merkezinde yürütülen zabıta denetimleri ve seyyar satıcılara yönelik çalışmalarla ilgili ortak bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, kamusal alanların işgaline son vermek amacıyla alternatif satış alanları sunulduğu hatırlatılarak kurallara uymayanlara karşı idari ve fiili işlemlerin uygulanacağı “son kez” vurgulandı. ​Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde, özellikle ana arterler ve kaldırımlarda yaşanan…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Sur’da Cadde ve Kaldırım İşgallerine Karşı “Son Çağrı”: Kararlı Adımlar Atılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi, kent merkezinde yürütülen zabıta denetimleri ve seyyar satıcılara yönelik çalışmalarla ilgili ortak bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, kamusal alanların işgaline son vermek amacıyla alternatif satış alanları sunulduğu hatırlatılarak kurallara uymayanlara karşı idari ve fiili işlemlerin uygulanacağı “son kez” vurgulandı.

​Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde, özellikle ana arterler ve kaldırımlarda yaşanan seyyar satıcı işgallerine karşı yerel yönetimlerden net bir uyarı geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur Belediyesi tarafından yapılan ortak açıklamada, yurttaşların güvenli ve konforlu ulaşım hakkını korumak, ilçenin estetik ve tarihi dokusunu savunmak adına sürecin kararlılıkla takip edileceği ifade edildi.

​Görüşmeler ve Alternatif Pazar Alanları

​Yerel seçimlerin ardından artan kaldırım işgallerinin kamuoyunda uzun süredir gündemde olduğu belirtilen açıklamada, sorunun uzlaşıyla çözülmesi için kapsamlı adımlar atıldığı aktarıldı.

​Belediye birimlerinin yanı sıra parti yöneticileri ve meclis üyelerinden oluşan komisyonların seyyar esnafla defalarca bir araya geldiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

​”Mağduriyet yaşanmaması adına ilçenin farklı noktalarında alternatif pazar alanları oluşturulmuş ve esnafımızın daha uygun koşullarda faaliyet göstermesi sağlanmıştır. Yapılan uyarılara ve sağlanan alternatiflere rağmen işgallerin sürmesi üzerine yaklaşık iki ay önce başlatılan zabıta önlemleriyle, başta Gazi Caddesi olmak üzere birçok kamusal alan halkın kullanımına açılmıştır.”

​”Kurallara Uyan Esnaf İçin Adalet Sağlanacak”

​Süreç içerisinde sağlanan olumlu gelişmelere rağmen küçük bir grubun kaldırım ve yol işgallerini sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, bu durumun hem yurttaşların ortak kullanım hakkını ihlal ettiği hem de kurallara uyan esnaf açısından haksız rekabet oluşturduğu altı çizildi.

​Mevzuat Kapsamında İşlem Başlatılıyor

​Yerel yönetimler, seyyar satıcılara yönelik son çağrılarında şu uyarılarda bulundu:

  • İdari ve Fiili Yaptırımlar: Tüm uyarılara ve sunulan pazar imkanlarına rağmen kamusal alanı işgal etmeye devam edenler hakkında yürürlükteki mevzuat kararlılıkla uygulanacak.
  • Ortak Kullanım Vurgusu: Temel amacın kimseyi mağdur etmek değil, Sur’un kamusal alanlarını güvenli, erişilebilir ve adil bir çalışma ortamına kavuşturmak olduğu ifade edildi.
  • Sorumluluk Vurgusu: Bu aşamadan sonra yapılacak denetim ve yaptırımların sorumluluğunun kurallara uymayan kişilere ait olacağı kamuoyuna ilan edildi.

Haber: Cihat TOPRAK

Yorum Yap

Benzer Haberler
Sur’da Cadde ve Kaldırım İşgallerine Karşı “Son Çağrı”: Kararlı Adımlar Atılacak
Sur’da Cadde ve Kaldırım İşgallerine Karşı “Son Çağrı”: Kararlı Adımlar Atılacak
Diyarbakır’da Eğitime Şehit ve Gazi Derneklerinden Anlamlı Ziyaret
Diyarbakır’da Eğitime Şehit ve Gazi Derneklerinden Anlamlı Ziyaret
Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Hakkında Vahim İddialar
Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Hakkında Vahim İddialar
Ergani Öğretmenevi’nde “Hayalet Personel” ve “Kamera Kaydı” İddiaları Çalkalanıyor!
Ergani Öğretmenevi’nde “Hayalet Personel” ve “Kamera Kaydı” İddiaları Çalkalanıyor!
Hüseyin Beyoğlu’nun da Yargılandığı Davada Karar Açıklandı
Hüseyin Beyoğlu’nun da Yargılandığı Davada Karar Açıklandı
İmar Planındaki Servis Yolu Neden Otoparka Dönüştürüldü?”
İmar Planındaki Servis Yolu Neden Otoparka Dönüştürüldü?”
Ajans News