Son Dakika !
--:--:--

Kubat: Bu Fırsatı Hep Birlikte Değerlendirelim

Selamet Akıncılar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı M. Cüneyt Kubat, PKK’nın silah bırakmasını “tarihi nitelikte bir gelişme” olarak değerlendirerek, bölgede kalıcı barışın tesisi adına önemli bir dönüm noktası olduğunu açıkladı. Kubat yaptığı yazılı açıklamada, bu kararın Diyarbakır ve bölge halkının yıllardır çektiği acıların sonucu olduğunu vurguladı. “Devletimizin kararlı mücadelesi, güvenlik güçlerimizin fedakarlıkları ve milletimizin tavizsiz duruşu…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kubat: Bu Fırsatı Hep Birlikte Değerlendirelim

Selamet Akıncılar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı M. Cüneyt Kubat, PKK’nın silah bırakmasını “tarihi nitelikte bir gelişme” olarak değerlendirerek, bölgede kalıcı barışın tesisi adına önemli bir dönüm noktası olduğunu açıkladı.

Kubat yaptığı yazılı açıklamada, bu kararın Diyarbakır ve bölge halkının yıllardır çektiği acıların sonucu olduğunu vurguladı.

“Devletimizin kararlı mücadelesi, güvenlik güçlerimizin fedakarlıkları ve milletimizin tavizsiz duruşu sayesinde bu aşamaya gelinmiştir” ifadelerini kullanan Kubat, gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Derneğin taahhütleri şöyle sıralandı:

1. Silah bırakanların topluma kazandırılması sürecinde devletin her kararına tam destek verilecek.

2. Bölge halkı birlik ve beraberliğe davet edildi. Kubat, sürecin sağlıklı ilerlemesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğinin altını çizerek, “Barış ancak samimiyetle, inançla ve kararlılıkla tesis edilebilir” dedi.

Diyarbakır’dan tüm Türkiye’ye seslenen Kubat, “Artık acıların değil, umutların yeşerdiği yeni bir döneme giriyoruz. Haydi bu fırsatı hep birlikte değerlendirelim” çağrısında bulundu.Açıklamanın sonunda “Barış dolu yarınlar için el ele” mesajına yer verilirken, derneğin süreçte devletin aldığı tüm kararların yanında olduğu teyit edildi.

Basın Açıklamasının Tam Metni;

Bugün, ülkemiz ve bölgemiz için tarihi nitelikte bir gelişmeye tanıklık ediyoruz. Terör örgütü PKK’nın silah bırakmasını, bölgemizde kalıcı barışın tesisi adına önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz.

Bu karar, Diyarbakır’ın ve tüm bölgemizin analarının yıllardır döktüğü gözyaşlarının, çektiği acıların bir sonucudur. Devletimizin kararlı mücadelesi, güvenlik güçlerimizin fedakarlıkları ve milletimizin teröre karşı tavizsiz duruşu sayesinde bu aşamaya gelinmiştir.

Selamet Akıncılar Derneği olarak:

1. Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyoruz.

2. Silah bırakanların topluma kazandırılması sürecinde Devletimizin her kararına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.

3. Bölge halkımızı birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Ancak şunu da vurgulamak isteriz ki; bu sürecin sağlıklı yürütülmesi için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Barışın tesisi ancak samimiyetle, inançla ve kararlılıkla mümkündür.

Diyarbakır’dan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz: Artık acıların değil, umutların yeşerdiği yeni bir döneme giriyoruz.Haydi bu fırsatı hep birlikte değerlendirelim. Biz bu sureçte her daim Devletimizin aldığı kararların yanındayız.

Barış dolu yarınlar için el ele!

Selamet Akıncılar Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mimar Dr. M. Cüneyt Kubat

Haber: Cihat TOPRAK

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Yardımcısı Okumuş’tan Diyarbakır’a İki Büyük Sağlık Yatırımı Müjdesi
Bakan Yardımcısı Okumuş’tan Diyarbakır’a İki Büyük Sağlık Yatırımı Müjdesi
Diyarbakır’da MÜSİAD ve Deniz Feneri’nden 5 Bin Kişiye Giyim Desteği
Diyarbakır’da MÜSİAD ve Deniz Feneri’nden 5 Bin Kişiye Giyim Desteği
Ruhsatı Var, Pist Yok: Diyarbakırlı Havacılık Şirketinden Bürokrasi İsyanı!
Ruhsatı Var, Pist Yok: Diyarbakırlı Havacılık Şirketinden Bürokrasi İsyanı!
Diyarbakır’da Okul Çevresinde Silah Sesleri: Valilikten Açıklama Geldi
Diyarbakır’da Okul Çevresinde Silah Sesleri: Valilikten Açıklama Geldi
Diyarbakır’da Boşanma Dehşeti: 30 Bıçak Darbesiyle Pusu!
Diyarbakır’da Boşanma Dehşeti: 30 Bıçak Darbesiyle Pusu!
Diyarbakır’daki Konferansta Öcalan’ın Mesajı Okundu: “Yeniden Kuruluş Dönemi”
Diyarbakır’daki Konferansta Öcalan’ın Mesajı Okundu: “Yeniden Kuruluş Dönemi”
Ajans News