Ajans News Haber

Galip Ensarioğlu: Diyarbakır’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor
185 Okundu
04 Ekim 2025 - 23:04

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla kentteki karayolu yatırımları hakkında bilgi verdi.

Ensarioğlu, ihale süreçleri tamamlanan ve yapım aşamaları devam eden projelerin, Diyarbakır’ın ulaşım altyapısını güçlendireceğini belirtti.

Milletvekili Ensarioğlu’nun açıklamasına göre, kent merkezindeki önemli kavşaklar yeni nesil standartlara uygun hale getiriliyor. Yenilenecek olan 8 kavşak şunlar:

Sanayi * Diclekent * 75 metre * 50 metre * Araştırma Hastanesi * 450 Evler * Talaytepe * 500 Evler

Eğil ve Ziyaret Yolu ile Kuzeybatı Çevre Yolu’nda Yenileme

Ensarioğlu, şehirlerarası ve çevre yolu projelerindeki gelişmeleri de aktardı. Diyarbakır – Eğil & Ziyaret Yolu güzergahının toplam 24,1 kilometrelik bölümünde yenileme çalışmaları yapılacak. Bu yolun ilk 8 kilometresi Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı Bölünmüş Yol (duble yol) standardına yükseltilecekken, kalan 16,1 kilometresi ise Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı yol olarak yenilenecek.

Ayrıca, 13 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır Kuzeybatı Çevre Yolu’nun bölünmüş yol üstyapısı da tamamen yenileniyor.Ensarioğlu, tüm bu projelerin ihalelerinin yapıldığını ve süreçlerin devam ettiğini belirterek, yatırımların Diyarbakır’a hayırlı olmasını diledi.

Haber: Cihat TOPRAK

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.