Son Dakika
--:--:--
YEREL HABERLER

Diyarbakır’da İki Köyün Elektrik Borcu 400 Milyon Lirayı Aştı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı ve Düzova köylerinin toplam elektrik borcunun 400 milyon lirayı aştığını duyurdu. Tarımsal sulamanın yoğun olduğu bu iki köyde, kaçak ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Diyarbakır’da İki Köyün Elektrik Borcu 400 Milyon Lirayı Aştı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı ve Düzova köylerinin toplam elektrik borcunun 400 milyon lirayı aştığını duyurdu. Tarımsal sulamanın yoğun olduğu bu iki köyde, kaçak ve usulsüz kullanımın borcun büyümesinde ana etken olduğu belirtildi.

DEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, tarımsal sulama faaliyetlerinin yoğun olarak yürütüldüğü Yaprakbaşı ve Düzova köylerinde elektrik tüketim borçları endişe verici boyutlara ulaştı. Yapılan son hesaplamalara göre, Düzova köyünün 250 milyon lira, Yaprakbaşı köyünün ise 150 milyon lira olmak üzere toplamda 400 milyon lirayı aşan bir elektrik borcu birikti.

Borcun Nedeni Kaçak ve Usulsüz Kullanım

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Arvas, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, borcun temel nedeninin özellikle tarımsal sulama dönemlerinde artan kayıt dışı ve usulsüz elektrik kullanımı olduğunu vurguladı. Arvas, “Yapılan saha denetimlerimizde, bu iki köyümüzde de kayıp-kaçak oranının fahiş seviyelerde olduğunu tespit ettik. Bu durum hem şirketimiz hem de borcunu düzenli ödeyen diğer abonelerimiz için büyük bir haksızlık teşkil etmektedir” dedi.

Arvas’ın paylaştığı bilgilere göre, Yaprakbaşı köyünde yalnızca 3 abonenin borcu bulunmazken, diğer tüm abonelerin şirkete ciddi miktarda borcu olduğu belirlendi.

Valilik ve Kaymakamlıklarla Ortak Çözüm Arayışı

DEDAŞ, biriken borçların tahsilatı ve sorunun çözümü için valilik ve kaymakamlıklarla iş birliği içerisinde hareket ettiklerini belirtti. Abonelerin mağduriyetini azaltmak amacıyla borçların yarı yarıya indirilmesi ve kalan miktarın taksitlendirilmesi gibi çeşitli ödeme kolaylıkları sunulduğu açıklandı. Bu kapsamda Yaprakbaşı köyünde 30 abonenin sunulan uzlaşma imkanlarından faydalanarak ödeme planına dahil olduğu bilgisi paylaşıldı.

“Borcu Olana Enerji Verilmeyecek”

Şirket yetkilileri, borcunu ödememekte ısrar eden abonelere yönelik yasal sürecin işletileceğini ve enerji kesintisi uygulanacağını belirtti. Açıklamada, tüm abonelerin elektriğinin kesildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, kesintilerin yalnızca borcu bulunan ve uzlaşma çağrılarına yanıt vermeyen abonelere yönelik olduğu vurgulandı.

Bölgedeki çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için elektrik enerjisinin kritik önem taşıdığı, ancak sürdürülebilir bir enerji tedariki için de tüketim bedellerinin zamanında ödenmesi gerektiğinin altı çizildi. DEDAŞ, bölgedeki tüm aboneleri kayıtlı ve sorumlu bir şekilde elektrik kullanmaya davet etti.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
133 Yıllık Vasiyet Diyarbakır’da Hayat Buldu: Hastalara ve Yakınlarına İkram
133 Yıllık Vasiyet Diyarbakır’da Hayat Buldu: Hastalara ve Yakınlarına İkram
11 Saatlik Yüz Gerdirme Ameliyatı Sonrası Şüpheli Ölüm
11 Saatlik Yüz Gerdirme Ameliyatı Sonrası Şüpheli Ölüm
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Tatvanlı Muhtar Yeni Doğan Oğluna “Filistin” Adını Verdi
Şanlıurfa’da  Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
Şanlıurfa’da Tartıştığı Annesi ve Ablasını Öldürdü, 11 Yaşındaki Kardeşini Ağır Yaraladı
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
İzmir’de KYK Yurdunda Şüpheli Ölüm: Üniversite Öğrencisi Ezgi Çetin Hayatını Kaybetti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
Nevşehir’de Vali Kök, Saldırıya Uğrayan S.E.’yi Hastanede Ziyaret Etti
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.