Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde 7 bulvar ve caddeyi yenileyerek toplam 7.500 metre uzunluğunda yolu 26.000 ton sıcak asfalt ile kapladı. Bu çalışmalar, Mayıs ve Haziran 2025 aylarında gerçekleştirildi ve ilçede ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi amaçlandı. Bazı sokaklar için detaylı bilgiler mevcut (örneğin, Medine Bulvarı 800 metre, 3.500 ton asfalt), ancak diğerleri…
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde 7 bulvar ve caddeyi yenileyerek toplam 7.500 metre uzunluğunda yolu 26.000 ton sıcak asfalt ile kapladı. Bu çalışmalar, Mayıs ve Haziran 2025 aylarında gerçekleştirildi ve ilçede ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi amaçlandı. Bazı sokaklar için detaylı bilgiler mevcut (örneğin, Medine Bulvarı 800 metre, 3.500 ton asfalt), ancak diğerleri için tam uzunluk ve asfalt miktarı bilinmiyor. Bu proje, belediyenin kent genelinde ulaşım sorunlarını çözme çabalarının bir parçası.
Yenilenen yollar arasında Medine Bulvarı, Cengizler Caddesi, Aydın Arslan Bulvarı, Emek Caddesi, Ahmet Bilgin Caddesi, Direkhane Caddesi ve Eski Cezaevi Caddesi yer alıyor. Çalışmalar sırasında yıpranmış asfalt zeminler söküldü, yeni asfalt serildi ve yol çizgileri çizilerek yollar trafiğe açıldı. Bu süreç, belediyenin Bağlar ilçesindeki altyapı iyileştirme çalışmalarını destekledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk yarısında Bağlar ilçesinde önemli bir altyapı projesini tamamladı. Bu proje, toplam 7.500 metre uzunluğundaki 7 bulvar ve caddeyi kapsayan asfalt yenileme çalışmalarını içermekte ve 26.000 ton sıcak asfalt kullanıldı. Çalışmalar, Mayıs ve Haziran 2025 aylarında gerçekleştirildi ve ilçede ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedeflendi. Aşağıda, projenin detaylı bir analizi sunulmaktadır.
Proje Kapsamı ve Süreç
Belediye, Bağlar ilçesindeki 7 farklı bulvar ve caddeyi yeniledi. Bu yollar şunlardır:
Toplam uzunluk 7.500 metre olarak belirtilirken, kullanılan sıcak asfalt miktarı 26.000 ton olarak açıklandı. Çalışmalar, yıpranmış asfalt zeminlerin sökümü, yeni asfalt serimi, bordür onarımı ve yol çizgilerinin çizilmesi gibi aşamalardan oluştu. Bu süreç, yolların trafiğe güvenli bir şekilde açılmasını sağladı.
Detaylı Ölçümler ve Tahminler
Bazı yollar için detaylı bilgiler mevcutken, diğerleri için tam veriler eksik. Aşağıdaki tablo, bilinen detayları özetlemektedir:
| Yol Adı | Uzunluk (metre) | Asfalt Miktarı (ton) | Genişlik (metre, tahmini) | Notlar |
|---|---|---|---|---|
| Medine Bulvarı | 800 | 3.500 | 30 | Detaylı bilgi mevcut |
| Cengizler Caddesi | 1.100 | 3.000 | 10 (tahmini) | Detaylı bilgi mevcut |
| Aydın Arslan Bulvarı | 1.200 | 3.300 | 10 (tahmini) | Detaylı bilgi mevcut |
| Emek Caddesi | 2.400 | 6.500 (tahmini) | 16 | Tonajda olası yazım hatası |
| Ahmet Bilgin Caddesi | Bilinmiyor | Bilinmiyor | – | Eksik veri |
| Direkhane Caddesi | Bilinmiyor | Bilinmiyor | – | Eksik veri |
| Eski Cezaevi Caddesi | Bilinmiyor | Bilinmiyor | – | Eksik veri |
Toplam uzunluk 7.500 metre ve asfalt miktarı 26.000 ton olarak belirtilmesine rağmen, Emek Caddesi için 65.000 ton olarak bir kaynakta yer alan bilgi, hesaplamalara göre aşırı yüksek bulundu (yaklaşık 73,6 cm kalınlık, normalde birkaç cm olmalı). Bu nedenle, 6.500 ton olarak düzeltilmiş ve diğer yollar için toplam 6.700 ton asfalt tahmini yapılmıştır. Bu, toplam uzunluk ve asfalt miktarıyla uyumludur.
Zaman Çizelgesi ve Uygulama
Çalışmalar, 2025 yılının Mayıs ayında başladı ve Haziran ayı içinde tamamlandı. Örneğin, Medine Bulvarı için asfalt çalışması 12 Haziran 2025’te haberleştirildi , Cengizler Caddesi ve Aydın Arslan Bulvarı için ise 4 Haziran 2025’te tamamlandığı duyuruldu . Emek Caddesi için ise 27 Mayıs 2025’te denetim yapıldığı ve çalışmanın devam ettiği bildirildi .
Belediyenin Genel Stratejisi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle Bağlar ilçesinde ulaşım sorunlarını çözmeyi ve vatandaşların daha konforlu bir ulaşım deneyimi yaşamasını hedefledi. Belediye, kent genelinde benzer altyapı iyileştirme çalışmalarına devam ederek, kırsal ve şehir içi yolların yenilenmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Örneğin, 2023 yılında kent merkezinde 230.000 ton sıcak asfalt serildiği belirtilmiş, ancak bu Bağlar için spesifik değil .
Bu proje, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Bağlar ilçesindeki altyapı yatırımlarını güçlendirme çabalarının bir parçasıdır. Toplam 7.500 metre uzunluğundaki yolların yenilenmesi, 26.000 ton sıcak asfalt ile gerçekleştirildi ve Haziran 2025 itibarıyla tamamlandı. Belediye, kent genelinde benzer projelerle ulaşım sorunlarını çözmeye devam edeceğini ifade ediyor.
Haber: Cihat TOPRAK
Yorum Yap