Diyarbakır-Batman Karayolu’nda Çınar ilçesi yakınlarında meydana gelen ve 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin daha hayatını kaybetmesiyle maalesef ölü sayısı 4’e yükseldi.
Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, yaralıların tedavileri ise çevre hastanelerde devam ediyor. Kazanın ardından Diyarbakır Valiliği’nden de resmi bir açıklama yapıldı.Valilikten Başsağlığı ve Geçmiş Olsun MesajıDiyarbakır Valiliği, elim kazayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak detayları paylaştı.
Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:> “Diyarbakır-Batman kara yolu, Çınar ilçesi Başaklı Mahallesi mevkiinde bugün (19.11.2025) meydana gelen ve 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 14 vatandaşımız yaralanmıştır.
Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralılardan bir vatandaşımızın daha hayatını kaybetmesiyle maalesef ölü sayısı 4’e yükselmiştir.”> “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”
“Kazanın ihbar edilmesi üzerine 112 Acil Sağlık, İtfaiye, Emniyet, AFAD ve Jandarma ekipleri süratle olay yerine sevk edilmiştir. Yaralı vatandaşlarımız ambulanslarla çevre hastanelere nakledilmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Kazayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.”
Kazanın DetaylarıOlay, Diyarbakır-Batman karayolu üzerinde, Çınar ilçesi kırsal Başaklı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İlk belirlemelere göre 2 otomobil, 1 TIR, 1 kamyonet ve 1 minibüsün karıştığı zincirleme kazada çok sayıda kişi yaralandı. İlk etapta 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen feci olayda, hastanede yaşam mücadelesi veren ağır yaralılardan birinin daha vefat etmesiyle bilanço ağırlaştı ve ölü sayısı 4’e çıktı.
Yaralı sayısı ise 13 veya 14 olarak belirtiliyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.


Gümüşhane’de Dışarıdan Pide Söyleyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu
13 Öğrencisini İstismar Eden Öğretmene ‘İyi Hal’ İndirimi
Diyarbakırlı Kadınlar “Kırmızı Altın”ı Toprakla Buluşturdu
Şanlıurfa’da Silahlı Saldırı: Eyüp Dodanlı Ağır Yaralı
Diyarbakır’da Korkunç Cinayet! Anne ve Ağabeyini Yataklarında Öldürdü
Hani İlçesine Modern Sağlık Yatırımı: 35 Yataklı Devlet Hastanesi Açılışa Hazırlanıyor
15-21 Kasım Alkol Farkındalık Haftası’nda Gündeme Oturan Acı Tablo