Son Dakika !
--:--:--

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Hakkında Tahliye Kararı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla 148 gün önce tutuklanmış ve Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Bugün (17 Haziran 2025), İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada Özdağ hakkında tahliye kararı çıktı. Duruşma Süreci ve Detaylar Özdağ’ın yargılandığı dava, 19 Ocak 2025’te Antalya’da düzenlenen Zafer Partisi…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Hakkında Tahliye Kararı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla 148 gün önce tutuklanmış ve Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Bugün (17 Haziran 2025), İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada Özdağ hakkında tahliye kararı çıktı.

Duruşma Süreci ve Detaylar

Özdağ’ın yargılandığı dava, 19 Ocak 2025’te Antalya’da düzenlenen Zafer Partisi İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılmıştı. İddianamede, özellikle Kayseri’de Temmuz 2024’te yaşanan Suriyelilere yönelik olayları tetiklediği iddia edilen paylaşımlar delil olarak sunulmuştu.

11 Haziran 2025’te görülen ilk duruşmada savcı, Özdağ için 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep etmiş ve tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Ancak bugünkü duruşmada savcı değişti ve yeni savcı, suçun “zincirleme şekilde” işlendiğini iddia ederek 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası talep etti. Buna rağmen mahkeme, Özdağ’ın tahliyesine karar verdi.

Duruşmada Özdağ, savunmasında suçlamaları reddederek, “Kayseri olaylarıyla ilgili bir paylaşımım yok. 148 gündür tek kişilik hücrede anayasal haklarım çiğnenerek tutuluyorum. Bu hukuk değil, düşman hukukudur” dedi. Özdağ, tutukluluğunun siyasi gerekçelere dayandığını ve asıl sebebin iktidarın muhalefeti susturma çabası olduğunu savundu.

Destek ve Tepkiler

Duruşmayı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve İYİ Parti Milletvekili Hakan Eşref Olgun gibi isimler takip etti. Çok sayıda Zafer Partili de Silivri Cezaevi önünde Özdağ’a destek için toplandı. Duruşma salonunda İstiklal Marşı okunması ve Türk bayraklarının açılması dikkat çekti.

Tahliye kararının ardından Özdağ’ın gün içinde cezaevinden çıkması bekleniyor. Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, karar öncesi yaptığı açıklamada, Özdağ’ın tutukluluğunun hukuki değil siyasi olduğunu vurgulamıştı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da önceki duruşmada verilen tutukluluğa devam kararına tepki göstererek, “Bu ülkedeki muhalefeti esir mi aldınız?” demişti.

Özdağ’ın Açıklamaları

Özdağ, duruşma öncesi X platformunda yaptığı paylaşımda, “148 gün süren uzun bir tutukluluk sonunda Türk Milleti beraat ve tahliye kararını bekliyor” diyerek kamuoyuna seslenmişti. Tahliye kararının ardından henüz bir açıklama yapmadı, ancak partililer ve destekçileri tarafından kutlamalar başladı.

Mahkeme, tahliye kararıyla birlikte davayı ertelemiş olabilir, ancak kaynaklarda yeni duruşma tarihi belirtilmedi. Özdağ’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla ilgili ayrı bir davası ise devam ediyor ve bu dava 10 Eylül 2025’e ertelenmişti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Özgür Özel’in Kuracağı Partinin Adı Belli Oldu mu?
Özgür Özel’in Kuracağı Partinin Adı Belli Oldu mu?
Meclis’ten Geçti: Hayatımızı Doğrudan Etkileyecek “12. Yargı Paketi” Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!
Meclis’ten Geçti: Hayatımızı Doğrudan Etkileyecek “12. Yargı Paketi” Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!
Diyarbakır’da Tarihi Anlar: MHP Heyeti Sur Surlarından Mesaj Verdi
Diyarbakır’da Tarihi Anlar: MHP Heyeti Sur Surlarından Mesaj Verdi
AK Partili Alaattin Parlak: “Terörsüz Türkiye, Yeni Anayasa ve Türkiye Yüzyılı’nın Kesişim Noktası”
AK Partili Alaattin Parlak: “Terörsüz Türkiye, Yeni Anayasa ve Türkiye Yüzyılı’nın Kesişim Noktası”
DEM Parti Öncülüğünde Kürt Meselesi ve Demokratik Dönüşüm Masaya Yatırıldı
DEM Parti Öncülüğünde Kürt Meselesi ve Demokratik Dönüşüm Masaya Yatırıldı
AK Parti’li Gül: “Kürt kadınlarına yönelik cinsiyetçi söylemleri reddediyoruz”
AK Parti’li Gül: “Kürt kadınlarına yönelik cinsiyetçi söylemleri reddediyoruz”
Ajans News