Son Dakika !
--:--:--

Yeniden Refah “Disiplinsizlik” Dedi, Başkan “AK Parti”yi İşaret Etti

Yozgat’ta siyasi hareketlilik: Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanlığı, Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut’un parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edildiğini duyurdu. Karara gerekçe olarak “parti disiplinine aykırı tutumlar” gösterilirken, Başkan Karadavut ise ihraç kararının kendisinin AK Parti’ye geçmesi nedeniyle alındığını savundu. Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgüzel, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde partilerinin…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yeniden Refah “Disiplinsizlik” Dedi, Başkan “AK Parti”yi İşaret Etti

Yozgat’ta siyasi hareketlilik: Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanlığı, Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut’un parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edildiğini duyurdu. Karara gerekçe olarak “parti disiplinine aykırı tutumlar” gösterilirken, Başkan Karadavut ise ihraç kararının kendisinin AK Parti’ye geçmesi nedeniyle alındığını savundu.

Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Süleyman Adıgüzel, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde partilerinin logosu altında seçime girerek kazanan Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut’un, yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Gerekçe: “Milli Görüş Belediyeciliğine Aykırı Tutum”

İl Başkanı Adıgüzel, ihraç kararına ilişkin yaptığı açıklamada, Karadavut’un parti tüzüğüne ve politikalarına aykırı hareket ettiğini belirtti. Adıgüzel, Başkan Karadavut’un parti yetkili organlarının bilgisi ve izni olmaksızın açıklamalar yaptığını, parti kademeleri arasındaki uyumu bozucu davranışlar sergilediğini ve kendisine verilen görevleri ihmal ettiğini ifade etti.

Adıgüzel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İl ve ilçe teşkilat toplantılarına mazeretsiz katılım sağlamadığı, Millî Görüş belediyeciliği ve ahlaklı belediyecilik ilke ve esaslarına aykırı tutum ve davranışlarda bulunduğu hususları sabit görülmüştür. Yeniden Refah Partisi Tüzüğü’nün ilgili hükümleri gereğince, Davut Karadavut’un parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edilmesine karar verilmiştir.”

Başkan Karadavut: “AK Parti’ye Geçtiğim İçin İhraç Ettiler”

İhraç kararının ardından ANKA Haber Ajansı’na konuşan Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut ise kendisine herhangi bir resmi tebligat yapılmadığını belirterek, sürecin AK Parti’ye geçişiyle ilgili olduğunu iddia etti.

Karadavut, “AK Parti’ye geçtiğimi duydular, partiden ihraç ettiler. Bana herhangi bir tebligat yapılmadı. Ancak AK Parti’ye geçtiğimi duydukları için böyle bir karar aldıklarını düşünüyorum. AK Parti’ye geçmeseydim böyle bir karar alırlar mıydı?” diyerek karara tepki gösterdi.

Karadavut’un Siyasi Geçmişi

Son yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterilerek Kadışehri Belediye Başkanı seçilen Davut Karadavut, daha önce 2009 ve 2014 yıllarında iki dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapmıştı. 2019 yerel seçimleri öncesinde partisinden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) aday olan ancak seçilemeyen Karadavut, son seçimlerde Yeniden Refah çatısı altında yeniden başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
DEM Parti Öncülüğünde Kürt Meselesi ve Demokratik Dönüşüm Masaya Yatırıldı
DEM Parti Öncülüğünde Kürt Meselesi ve Demokratik Dönüşüm Masaya Yatırıldı
AK Parti’li Gül: “Kürt kadınlarına yönelik cinsiyetçi söylemleri reddediyoruz”
AK Parti’li Gül: “Kürt kadınlarına yönelik cinsiyetçi söylemleri reddediyoruz”
Bahçeli’den Rahmi Koç Açıklaması: “Soruşturma Başlatılması Yanlıştır”
Bahçeli’den Rahmi Koç Açıklaması: “Soruşturma Başlatılması Yanlıştır”
​”Kürt Halkının Onuru Kırmızı Çizgimizdir!” Gülsever’den Rahmi Koç’a Sert Tepki
​”Kürt Halkının Onuru Kırmızı Çizgimizdir!” Gülsever’den Rahmi Koç’a Sert Tepki
MİLLETVEKİLİ PERVİN BULDAN’DAN ‘YASA TASLAĞI’ AÇIKLAMASI
MİLLETVEKİLİ PERVİN BULDAN’DAN ‘YASA TASLAĞI’ AÇIKLAMASI
CHP’de olağanüstü kurultay hamlesi: Özel cephesi imza sürecini başlattı
CHP’de olağanüstü kurultay hamlesi: Özel cephesi imza sürecini başlattı
Ajans News