Son Dakika !
--:--:--

Erdoğan: Yönünü Ankara ve Şam’a Dönenler Kazanacak

Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ahlat’ta halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Yeni bir sürece işaret eden Erdoğan, bölgedeki aktörlere “Yönünü Ankara’ya ve Şam’a dönenler kazanacak” çağrısında bulunurken, “Suriye’deki Kürtlerin de teminatı Türkiye’dir” dedi. Tarihi zaferin yıl dönümünde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Erdoğan: Yönünü Ankara ve Şam’a Dönenler Kazanacak

Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ahlat’ta halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Yeni bir sürece işaret eden Erdoğan, bölgedeki aktörlere “Yönünü Ankara’ya ve Şam’a dönenler kazanacak” çağrısında bulunurken, “Suriye’deki Kürtlerin de teminatı Türkiye’dir” dedi.

Tarihi zaferin yıl dönümünde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki rolüne ve Suriye’deki son duruma dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Konuşmasında, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine olan desteğini yineleyen Erdoğan, bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için Ankara ve Şam ile iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Erdoğan, “Yönünü Ankara’ya ve Şam’a dönenler kazanacak. Kardeşlik hukukunu gözetenler kazanacak. Kendisine yabancı patron arayanlar kaybedecek,” diyerek, dış müdahalelere karşı net bir tavır sergiledi. Bu sözleriyle, Suriye’deki bazı grupların farklı ülkelerle olan ilişkilerine atıfta bulunduğu yorumları yapıldı.

“Suriye’deki Kürtlerin Teminatı Türkiye’dir”

Konuşmasında Suriye’deki Kürt nüfusa özel bir parantez açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki tüm halkların olduğu gibi Kürtlerin de güvenliğinin ve huzurunun teminatı olduğunu belirtti. Bu ifade, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere yönelik politikasında Kürt halkının hak ve hukukunu gözettiği mesajı olarak algılandı.

“Kılıç Kınından Çıkarsa Kaleme ve Kelama Yer Kalmaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki en dikkat çekici ifadelerden biri de, “Kılıç kınından çıkarsa kaleme ve kelama yer kalmaz” sözleri oldu. Bu ifade, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditlere karşı askeri seçenekleri kullanmaktan çekinmeyeceği şeklinde yorumlandı. Erdoğan’ın bu sözleri, diyalog ve diplomasi kanallarının açık tutulmasının yanı sıra, Türkiye’nin kararlılığını ve caydırıcılığını vurgulama amacı taşıdığı belirtiliyor.

Malazgirt Zaferi’nin ruhuna atıfta bulunarak birlik ve kardeşlik mesajları veren Erdoğan’ın Ahlat’taki konuşması, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde Suriye politikasında izleyeceği yola dair önemli ipuçları taşıyor. Ankara ve Şam ile ilişkilerin normalleşmesi sinyali veren bu açıklamalar, bölgedeki dengeler açısından yakından takip edilecek.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Miroğlu’ndan Suriye Uyarısı: “Savaş Kışkırtıcılığına Müsaade Edilmemeli”
Miroğlu’ndan Suriye Uyarısı: “Savaş Kışkırtıcılığına Müsaade Edilmemeli”
Bahçeli: “Çözüm Birlik, YPG/SDG Derhal Feshedilmeli”
Bahçeli: “Çözüm Birlik, YPG/SDG Derhal Feshedilmeli”
Metiner’den Çarpıcı Analiz: “SDG Kendi İçinde Yarılacak, Kandil Aklı Kaybettiriyor”
Metiner’den Çarpıcı Analiz: “SDG Kendi İçinde Yarılacak, Kandil Aklı Kaybettiriyor”
Öcalan’dan Kritik Suriye Uyarısı: “Çatışmalar Süreci Baltalama Girişimidir”
Öcalan’dan Kritik Suriye Uyarısı: “Çatışmalar Süreci Baltalama Girişimidir”
Demokratik Birlik İnisiyatifi: “Kimse Bizi Parçalayamaz”
Demokratik Birlik İnisiyatifi: “Kimse Bizi Parçalayamaz”
İmralı Trafiği Yeniden Başladı: Buldan ve Sancar Adaya Gitti
İmralı Trafiği Yeniden Başladı: Buldan ve Sancar Adaya Gitti
Ajans News