Ajans News Haber

Lice’de “Ashab-ı Kehf ve Uyanış Günü” etkinliği yapıldı
183 Okundu
29 Mayıs 2022 - 14:09

Diyarbakır Fethi’nin 1383. yılı dolayısıyla Lice ilçesinde “Ashab-ı Kehf Uyanış Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethedilmesinin 1383’üncü yılı dolayısıyla Valilik himayelerinde Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Fetih Haftası” etkinlikleri, Lice ilçesine bağlı Duru mahallesinde bulunan Ashab-ı Kehf mağaralarında düzenlenen “Uyanış Günü” etkinliğiyle sona erdi.

Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Ashab-ı Kehf ile ilgili bilgi verdi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, etkinlikte yaptığı konuşma, aynı haftaya denk gelen Diyarbakır’ın fethi ve Ashab-ı Kehf’in uyanış günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenledikleri söyledi.

“Hakka, iyiye, güzele sevk eden gençlik işte burada”

Diyarbakır’ın feth edilmesiyle Anadolu’nun kapılarını İslam’a açıldığını ifade eden Vali Su, bugünde Ashab-ı Kehf’e hep birlikte dua ettiklerini belirtti.

Vali Su, şöyle konuştu:

“Ashab-ı keyf, mağara arkadaşları o gün Dakyanus’un şerrinden kaçmış, Allah’a iman etmiş büyük insanlardı. Cenabı hak Kur’an ı Kerimin de onlar için genç delikanlılar diyor. Ama onları özel yapan Allah’a iman etmiş olmalarıydı. Onlar Dakyanus’un Allah’tan başka ilaha tapmaya, yönlendirmelerine baş kaldırmışlardı. Hayır, ‘Biz ancak Allah’a iman ederiz.’ diyorlardı. Bizler de toplum olarak Allah’a iman etmiş insanlarız. Hep birlikte kıblemiz aynı, yöneldiğimiz Kabe’miz aynı, Cenabı hak bizim bu birlik çimentomuzu ebediyen kıyamete kadar devam ettirsin. Ashab-ı Kehf’in dirilişi burada gerçekleşmiş, kameri seneye göre 309 yıl uyuduktan sonra Cenab-ı Hak onları diriltmiş, uyandırmış. Onların izinden giden siz Uyanış Gençliği de bugün buradasınız. Uyanış Gençlik; hakka, hakikate, iyiye, doğruya güzele sevk eden gençlik işte burada. Diyarbakır’ın birçok ilçesinden bugün buraya gelebiliyor bu merasimleri tertip ediyorsak huzur ve güvenin sonucunda yapabiliyoruz. Cenabı hak huzurumuzu bozmasın, huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin”

“Ashab-ı Kehf’i tüm dünyaya tanıtmak için büyük gayret sarf edeceğiz”

Ashab-ı Kehf’i ve mağaranın bulunduğu yeri dünyaya tanıtmak için çaba göstereceklerini ifade eden Vali Ali İhsan Su konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi olarak Diyarbakır’ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ashab-ı Kehf’in bulunduğu bu alanı ve Ashab-ı Kehf’i inşallah tüm dünyaya tanıtmak için büyük gayret sarf edeceğiz. Her yıl daha güzel merasimlerle, törenlerle Ashab-ı Kehf’i ve Uyanış Şenliklerini daha güzel yapmak için hep birlikte gayret edeceğiz. Bizler sizlere hizmet için varız. Kamu kurum ve kuruluşları sizlere, vatandaşlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza engelli vatandaşlarımıza, yani sizlere hizmet için buradayız. İnşallah sizlerle beraber Diyarbakır’ımıza hep birlikte güzel hizmetler sunmaya devam edeceğiz”

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.