Kürt soprano Pervin Chakar, Hülya Avşar’ın programına konuk olarak, sanat hayatında yaşadığı zorlukları samimi bir şekilde paylaştı. Chakar, Türkiye’de konser vermek için salon bulamadığını ve tüm konserlerini kendi imkânıyla organize ettiğini kaydetti. Chakar, “Engellerle dolu bir yolculuk. Ama bu zorluklar beni daha da güçlü kıldı ve müziğimin evrenselliğine inanmama sebep oldu,” şeklinde ifade etti. Hülya…
Kürt soprano Pervin Chakar, Hülya Avşar’ın programına konuk olarak, sanat hayatında yaşadığı zorlukları samimi bir şekilde paylaştı. Chakar, Türkiye’de konser vermek için salon bulamadığını ve tüm konserlerini kendi imkânıyla organize ettiğini kaydetti.
Chakar, “Engellerle dolu bir yolculuk. Ama bu zorluklar beni daha da güçlü kıldı ve müziğimin evrenselliğine inanmama sebep oldu,” şeklinde ifade etti.
Hülya Avşar’ın “Özgür Özel’in sizinle ilgili yaptığı açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Chakar, “Özgür Özel’in sözleri benim için çok anlamlı. Bu tür destekler, sadece benim değil, tüm Kürt sanatçılarının önünü açmak adına büyük önem taşıyor,” yanıtını verdi.
Hülya Avşar ise, Pervin Chakar’ın hikayesini dinlerken duygulandığını belirterek, “Sanat, her kültürü bir araya getiren evrensel bir dildir. Pervin gibi sanatçılar, bu dili en iyi şekilde kullanıyor” dedi.
Chakar “ Kürt dengbejler olur ya. Onlar böyle şehir şehir, köy köy, mahalle mahalle gezerlerdi. Kendi müziklerini anlatmaya giderlerdi. Bazen de işte mirler olurdu. Onların divanlarında işte eserlerini seslendirirlerdi. Hikayeler anlatırlardı özellikle. Kendi müziğimi ben onlara götürüyorum. Yani onlar müzik dinlemeye gelmiyorlar aslında. Benim yaptığım şey bu” dedi.
Avşar: Kürtçe şarkı seslendireceğim
“İkincisi de Kürtçe tekrar söylemek ister misiniz?” sorusuna Hülya Avşar “Kesinlikle şimdi Civan Haco ile tekrar konuşuyoruz. Hatta Dostum Dostum şarkısının Kürtçesini yapalım dedik” şeklinde yanıt verdi.
Yorum Yap