Ajans News Haber

Diyarbakır’da Ramazanda 75 Ton ‘Ciğer’ Tüketildi!
205 Okundu
23 Nisan 2023 - 12:33

Diyarbakır’da sabah kahvaltısında da tükettiği coğrafi işaret tescilli ürünü ‘ciğer kebabı’, Ramazan ayında da iftar ve sahurda tercih edilen lezzetler arasında yer aldı.

Kentin 48 coğrafi tescil belgeli ürünü arasında ciğer kebabının en önemli yere sahip olduğunu belirten Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, “Diyarbakır ciğerinin 100 yıla dayanan bir geçmişi vardır. Yaz ve kış turizmi dönemlerinde bile kendi limitini indirmeyen tek ürünümüzdür. Ramazan ayından önce günlük 5 tona yakın bir tüketimimiz vardı. Ramazan olması sebebiyle insanların çok az yeme arzusu var. Ona rağmen günlük 2,5 tona yakın bir ciğer tüketimimiz oldu. Gündüz insanlarımız oruçlu olduğu için iftar ile sahur arasındaki tüketimimiz günlük 2,5 ton, aylık ise ortalama 75 ton oldu. Bu da Diyarbakır’ımızın ciğere olan sevdasının ramazan ayında da devam ettiğini gösteriyor” dedi.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.