Son Dakika
--:--:--
GÜNDEM

Van’da Ortaokul Öğrencisi Okula Pompalı Tüfekle Girdi!

​Van’ın Tuşba ilçesinde sıradan bir eğitim sabahı, eşine az rastlanır bir güvenlik krizine sahne oldu. İstasyon Mahallesi’nde bulunan Polatoğlu İlk ve Ortaokulu’na giden 7. sınıf öğrencisi bir kız çocuğu, elinde…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Van’da Ortaokul Öğrencisi Okula Pompalı Tüfekle Girdi!

​Van’ın Tuşba ilçesinde sıradan bir eğitim sabahı, eşine az rastlanır bir güvenlik krizine sahne oldu. İstasyon Mahallesi’nde bulunan Polatoğlu İlk ve Ortaokulu’na giden 7. sınıf öğrencisi bir kız çocuğu, elinde pompalı tüfekle okul binasına girdi. Olası bir katliamın eşiğinden, eğitimcilerin saniyeler içindeki kritik müdahalesiyle dönüldü.

​Saniyelerle Atlatılan Kriz: Namlu Boş Çıktı

​Sabah saatlerinde okul kapısından elinde devasa bir tüfekle giren öğrenciyi fark eden nöbetçi öğretmenler ve o esnada okul bahçesinde bulunan veliler, büyük bir soğukkanlılıkla duruma anında müdahale etti. Herhangi bir arbede yaşanmadan çocuğun elinden alınan silahın namlusunun ve şarjörünün tamamen boş olduğu anlaşıldı. Bu hayati detay, okulda yaşanabilecek büyük bir trajedinin önüne geçti.

​İhbar üzerine saniyeler içinde bölgeye intikal eden Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okulu ve çevresini anında abluka altına aldı. Kulaktan kulağa yayılan olay duyuldukça, çocuklarının hayatından endişe eden yüzlerce veli panik halinde okul kapısına yığıldı. Emniyet güçlerinin içeride tek bir el dahi ateş edilmediğini ve kimsenin burnunun kanamadığını açıklamasıyla izdiham yerini derin bir oh çekmeye bıraktı. Tüfek incelenmek üzere emniyete götürülürken, eylemi gerçekleştiren öğrenci pedagog eşliğinde Çocuk Şube Müdürlüğü’ne sevk edildi.

​Okullarda Tırmanan Şiddet Sarmalı ve Acı Bilanço

​Van’da şans eseri kan dökülmeden atlatılan bu vaka, Türkiye genelinde eğitim kurumlarını esir alan şiddet ve güvenlik zafiyeti sarmalını bir kez daha en çıplak haliyle yüzümüze çarpıyor. Son yıllarda ülke genelindeki eğitim yuvalarında yaşanan kesici alet ve ateşli silah saldırıları, endişe verici bir tırmanışta.

​Yalnızca geride bıraktığımız birkaç eğitim döneminde; akran zorbalığı, çeteleşme ve evden getirilen silahlarla gerçekleştirilen yüzlerce şiddet olayı kayıtlara geçti. Bu saldırılarda onlarca öğrenci ve eğitimci hayatını kaybederken, yüzlercesi ağır yaralandı. Bireysel silahlanmanın ortaokul sıralarına kadar inmesi ve şiddetin çocuklar arasında normalleşmesi, okullardaki “güvenlik” tanımının artık kökten değiştirilmesi gerektiğini kanıtlıyor.

​Cevap Bekleyen Soru: O Devasa Silah Okula Nasıl Girdi?

​Yaşanan şokun ardından emniyet ve milli eğitim yetkilileri tarafından çok yönlü bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın kilit noktasında ise akıllara durgunluk veren güvenlik açıkları yatıyor.

​Ortaokul çağındaki bir çocuğun evdeki pompalı tüfeğe nasıl bu kadar rahat ulaşabildiği ve uzun namlulu bir silahı sokaklardan geçirip okul koridorlarına kadar kimsenin dikkatini çekmeden nasıl taşıyabildiği büyük bir merak konusu. Veliler, çocuklarını gönderdikleri okullarda fiziki güvenlik önlemlerinin artırılması ve dedektörlü giriş gibi katı tedbirlerin acilen hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Olayın arkasındaki ihmaller zinciri, alınacak pedagog eşliğindeki ifadelerin ardından netlik kazanacak.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Fon Vurgunu: Cübbeli Ahmet’in Damadı,”Nefsimize Yenildik”
Fon Vurgunu: Cübbeli Ahmet’in Damadı,”Nefsimize Yenildik”
Peker ve Ailesine Yönelik Mesajlar Gönderdiği İddia Edilen Şahıs Ağır Yaralandı
Peker ve Ailesine Yönelik Mesajlar Gönderdiği İddia Edilen Şahıs Ağır Yaralandı
Trabzon’daki Silahlı Saldırıyla İlgili Çarpıcı İddia: Açıklamayla Olayı Üstlendi
Trabzon’daki Silahlı Saldırıyla İlgili Çarpıcı İddia: Açıklamayla Olayı Üstlendi
Batman’da Kendi Kızını Katleden Baba Cezaevinde Ölü Bulundu
Batman’da Kendi Kızını Katleden Baba Cezaevinde Ölü Bulundu
Akın Gürlek: 3 Yıllık Sır Perdesi Aralandı, 61 Faili Meçhul Dosya Çözüldü
Akın Gürlek: 3 Yıllık Sır Perdesi Aralandı, 61 Faili Meçhul Dosya Çözüldü
Trabzon Of’ta Silahlı Saldırı: Eşref Kemal Saral Yaralandı
Trabzon Of’ta Silahlı Saldırı: Eşref Kemal Saral Yaralandı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.