Son Dakika !
--:--:--

Fatih’te Bayram Faciası: İki Bina Çöktü, Enkaz Altında Arama Çalışmaları Sürüyor!

İstanbul’un Fatih ilçesinde Ramazan Bayramı’nın son gününde büyük bir facia yaşandı. Ayvansaray Mahallesi’nde meydana gelen ve doğal gaz patlamasından kaynaklandığı değerlendirilen olayda iki bina çöktü. Enkazdan şu ana kadar 3 kişi yaralı olarak kurtarılırken, mahsur kalan 2 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor. Olay Yerine Ekipler Seferber Oldu İstanbul’un tarihi semtlerinden Fatih Ayvansaray, bayramın son gününde sarsıcı bir…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Fatih’te Bayram Faciası: İki Bina Çöktü, Enkaz Altında Arama Çalışmaları Sürüyor!

İstanbul’un Fatih ilçesinde Ramazan Bayramı’nın son gününde büyük bir facia yaşandı. Ayvansaray Mahallesi’nde meydana gelen ve doğal gaz patlamasından kaynaklandığı değerlendirilen olayda iki bina çöktü. Enkazdan şu ana kadar 3 kişi yaralı olarak kurtarılırken, mahsur kalan 2 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Olay Yerine Ekipler Seferber Oldu

İstanbul’un tarihi semtlerinden Fatih Ayvansaray, bayramın son gününde sarsıcı bir olayla sarsıldı. Edinilen bilgilere göre, Ayvansaray Mahallesi Ebe Sokak üzerinde bulunan bir binada saat 12.00 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle bitişik nizamda bulunan iki bina yerle bir oldu.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, arama kurtarma ekipleri zaman kaybetmeden enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmak için çalışma başlattı.

3 Kişi Enkazdan Sağ Çıkarıldı

Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda, ilk belirlemelere göre enkaz altında kalan 5 kişiden 3’ü yaralı olarak çıkarıldı. Olay yerindeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar en yakın hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

İstanbul Valiliği’nden İlk Açıklama

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın nedenine dair ilk bulgular paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen patlama sonrası bitişik yapıda inşa edilen iki bina çökmüştür. Ekiplerin çalışmaları devam etmekte olup enkaz altında kaldığı düşünülen 5 kişiden 3’ü ekipler tarafından kurtarılarak hastanelere sevk edilmiştir. Enkaz altında kalan 2 kişinin arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.”

Arama Çalışmaları Kritik Seviyede

Çöken binaların çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılırken, AFAD ve itfaiye ekipleri enkaz altında olduğu bilinen 2 vatandaşı kurtarmak için adeta zamanla yarışıyor. Bölgedeki doğal gaz ve elektrik akışı güvenlik gerekçesiyle kesildi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Rojin Kabaiş Dosyası: Rektör ve Yeğeninden DNA Örneği İstendi
Rojin Kabaiş Dosyası: Rektör ve Yeğeninden DNA Örneği İstendi
Arabesk Müziğin Usta İsmi Cansever Hayatını Kaybetti
Arabesk Müziğin Usta İsmi Cansever Hayatını Kaybetti
İHD’den “Çerçeve Yasa” Teklifine Destek ve 7 Maddelik Revizyon Çağrısı
İHD’den “Çerçeve Yasa” Teklifine Destek ve 7 Maddelik Revizyon Çağrısı
MASAK Raporunda Ahbap Bağışları Detaylandırıldı: Ünlü İsimlerin Yardım Miktarları Ortaya Çıktı
MASAK Raporunda Ahbap Bağışları Detaylandırıldı: Ünlü İsimlerin Yardım Miktarları Ortaya Çıktı
Yargıda Disiplin Bilançosu: 84 Hâkim ve Savcı Meslekten İhraç Edildi
Yargıda Disiplin Bilançosu: 84 Hâkim ve Savcı Meslekten İhraç Edildi
Diyarbakır’da Fırsatçılara Geçit Yok: Temmuz Ayında 2,3 Milyon TL’lik Ceza Yağdı!
Diyarbakır’da Fırsatçılara Geçit Yok: Temmuz Ayında 2,3 Milyon TL’lik Ceza Yağdı!
Ajans News