Son Dakika !
--:--:--

CHP Kurultayı Davasında Ara Karar

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada ikinci duruşma görüldü. İBB Eski Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Adaletin terazisine dedikoduyu koymak utanç vericidir” diyerek savunma yaptığı davada mahkeme, Lütfü Savaş’ın katılma talebini kabul ederek duruşmayı 23 Şubat’a erteledi. ANKARA – Özgür Özel’in genel başkan seçildiği CHP 38. Olağan Kurultayı’ndaki seçimlere “hile karıştırıldığı” iddiasıyla açılan ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CHP Kurultayı Davasında Ara Karar

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan davada ikinci duruşma görüldü. İBB Eski Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Adaletin terazisine dedikoduyu koymak utanç vericidir” diyerek savunma yaptığı davada mahkeme, Lütfü Savaş’ın katılma talebini kabul ederek duruşmayı 23 Şubat’a erteledi.

ANKARA – Özgür Özel’in genel başkan seçildiği CHP 38. Olağan Kurultayı’ndaki seçimlere “hile karıştırıldığı” iddiasıyla açılan ve kamuoyunun yakından takip ettiği ceza davasının ikinci duruşması bugün Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da bulunduğu 12 sanığın “oylamaya hile karıştırma” suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada ara karar açıklandı.

İmamoğlu ve Akpolat SEGBİS ile Katıldı

Duruşmaya tutuksuz sanıklardan İBB Eski Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katıldı. Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

İmamoğlu: “Milletin İradesine Saldırıdır”

Divan Başkanı olarak yönettiği kurultayda usulsüzlük yapıldığı iddialarını kesin bir dille reddeden Ekrem İmamoğlu, savunmasında sert ifadeler kullandı. İmamoğlu savunmasında şunları kaydetti:

“Adaletin terazisine dedikoduyu, iftirayı ve sipariş ifadeleri koymak demokrasiye ve milletin iradesine büyük bir saldırıdır. Tarihte görülmemiş şekilde mahkemelerimizin bu şekilde meşgul edilmesi utanç vericidir, üzücüdür.”

Divan başkanlığı teklifinin bizzat dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldiğini hatırlatan İmamoğlu, sürecin şeffaf yürütüldüğünü belirterek, “Kurultay sürecinde en ufak bir çatışma yaşanmamıştır. Ciddi bir saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde geçirilmesi kurultayın başarısıdır” dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.

Lütfü Savaş Davaya Müdahil Oldu

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davanın seyri açısından kritik kararlara imza attı:

  • Lütfü Savaş’ın Talebi Kabul Edildi: Mahkeme, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın davaya katılma talebini kabul etti.
  • Tanıklara Davetiye: Heyet, dinlenmesi istenen tanıklar için davetiye çıkarılmasına hükmetti.
  • Cemil Tugay Kararı: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında istenen soruşturma izni talebi reddedildi.
  • Duruşmalardan Muafiyet: Savunması alınan sanıkların, sonraki duruşmalardan vareste (muaf) tutulmasına karar verildi.

Duruşma 23 Şubat’a Ertelendi

Davanın 4 Kasım 2025’te görülen ilk duruşmasında, mağdur sıfatıyla dosyada yer alan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu duruşmaya katılmamıştı. Eksiklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi amacıyla dava 23 Şubat tarihine ertelendi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Adıyaman Gölbaşı’nda Konut Var, Altyapı Yok!
Adıyaman Gölbaşı’nda Konut Var, Altyapı Yok!
Emsal Karar: Bozuk Yolun Faturasını Belediye Ödedi!
Emsal Karar: Bozuk Yolun Faturasını Belediye Ödedi!
Daltonlar’ın Beyin Takımına Darbe: “Rus Serdar” İade Edildi
Daltonlar’ın Beyin Takımına Darbe: “Rus Serdar” İade Edildi
Dijital Dünyada Yeni Dönem: 15 Yaş Altına Sosyal Medya Kilitleniyor!
Dijital Dünyada Yeni Dönem: 15 Yaş Altına Sosyal Medya Kilitleniyor!
Diyarbakır Surları Kimsenin Karalama Defteri Değildir!
Diyarbakır Surları Kimsenin Karalama Defteri Değildir!
TÜİK Verileriyle Tersine Göç Senaryosu: Demografik Dengeler Nasıl Değişirdi?
TÜİK Verileriyle Tersine Göç Senaryosu: Demografik Dengeler Nasıl Değişirdi?
Ajans News