Son Dakika !
--:--:--

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen hakkında tutuklama talebi

Gaziantep’te Sırma Halı işçilerinin ödenmeyen ücretleri için başlattığı direnişe destek veren Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, dün sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınmasının ardından bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Operasyonun Detayları ve Suçlama 15 Mart Pazar günü savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, Türkmen’in evinde arama yapıldı ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen hakkında tutuklama talebi

Gaziantep’te Sırma Halı işçilerinin ödenmeyen ücretleri için başlattığı direnişe destek veren Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, dün sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınmasının ardından bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Operasyonun Detayları ve Suçlama

15 Mart Pazar günü savcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, Türkmen’in evinde arama yapıldı ve tüm elektronik eşyalarına el konuldu. Türkmen’e yöneltilen suçlama ise tanıdık: “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik.” Bu suçlamaya gerekçe olarak, Türkmen’in Balıklı Meydanı’nda direnişteki Sırma Halı işçileriyle birlikte yaptığı basın açıklaması gösterildi.

Sırma Halı’da Ne Oluyor?

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve iş kazalarıyla sık sık gündeme gelen Sırma Halı, bu kez “ücret gaspı” iddialarıyla çalkalanıyor.

  • Maaş Sorunu: Patron Hanifi Şireci’nin, yaklaşık iki yıldır işçilerin maaşlarını düzenli ödemediği ve geciktirdiği belirtiliyor.
  • İş Bırakma: Yaklaşık 400 işçi, sadece emeklerinin karşılığı olan maaşlarının zamanında yatırılması talebiyle iş bırakma eylemini sürdürüyor.
  • Baskılar: İşçilerin haklı taleplerine karşılık işveren tarafından tehdit mesajları gönderildiği iddia ediliyor.

“Suç” Sayılan O Konuşma: “Barikatları Patronlara Kurun”

Mehmet Türkmen’in gözaltına alınmasına neden olan konuşmasında, işçilerin yoksulluğu ile yetkililerin “hayırseverlik” pozları arasındaki çelişkiyi şu sözlerle eleştirmişti:

“Bu ülkeyi var edenler, sırtında taşıyanlar fabrikalarda çalışan işçiler. İşçiler bir gün fatura ödemese üstüne faiz geliyor ama işçiye geç ödenen para aynı para. Neden işçiler basın açıklaması yapmak istediğinde önüne bu kadar polis diziliyor? Barikatları işçilere değil patronlara kurun. Bu öfke birikiyor. Bu adaletsizliğe her gün yenilerini ekleyerek işçilerin yüreğinde öfke ve isyan biriktiriyorsunuz. Yapmayın, altında kalırsınız.”

Güncel Durum

Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Türkmen, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Kamuoyu ve emek örgütleri, sendikal faaliyetlerin ve ifade özgürlüğünün bu şekilde kısıtlanmasına tepki gösteriyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
LGS Sınavı Kötü Geçen 13 Yaşındaki Çocuk Balkondan Atlayarak Hayatını Kaybetti
LGS Sınavı Kötü Geçen 13 Yaşındaki Çocuk Balkondan Atlayarak Hayatını Kaybetti
Türkiye’nin 5 Yıllık Yapay Zeka Yol Haritası Belli Oldu
Türkiye’nin 5 Yıllık Yapay Zeka Yol Haritası Belli Oldu
Bitlis ve Muş Arasındaki Sınır Değişti: Sınır Hattı Artık O Noktalardan Geçecek!
Bitlis ve Muş Arasındaki Sınır Değişti: Sınır Hattı Artık O Noktalardan Geçecek!
Şemdinli’de Katliam: Uzman Çavuş Dehşet Saçtı, 4 Ölü!
Şemdinli’de Katliam: Uzman Çavuş Dehşet Saçtı, 4 Ölü!
Türkiye’de “Sedat Peker” İsmi Verilen Çocuk Sayısı 50’ye Ulaştı
Türkiye’de “Sedat Peker” İsmi Verilen Çocuk Sayısı 50’ye Ulaştı
İçişleri’nden Dev Operasyon: 16 Ülkeden 90 Firari Suçlu Türkiye’ye İade Edildi!
İçişleri’nden Dev Operasyon: 16 Ülkeden 90 Firari Suçlu Türkiye’ye İade Edildi!
Ajans News