Son Dakika
--:--:--

Dicleli gençler Akademi Lise ile üniversiteye hazırlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesindeki gençlerin eğitim hayatına destek olmak amacıyla Akademi Lise’yi hizmete açtı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, ilçede üniversiteye hazırlanan gençlere destek olmak ve uygun ders çalışma ortamı oluşturmak için harekete geçti. Dicleli gençleri üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlayacak olan 800 öğrenci kapasiteli Akademi Lise, 12’inci sınıflara devam…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Dicleli gençler Akademi Lise ile üniversiteye hazırlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesindeki gençlerin eğitim hayatına destek olmak amacıyla Akademi Lise’yi hizmete açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, ilçede üniversiteye hazırlanan gençlere destek olmak ve uygun ders çalışma ortamı oluşturmak için harekete geçti.

Dicleli gençleri üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlayacak olan 800 öğrenci kapasiteli Akademi Lise, 12’inci sınıflara devam eden ve mezun öğrencileri Temel Yeterlilik Testi (TYT) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavlarına hazırlarken 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise destek eğitimi veriyor.

Üniversiteye hazırlık temel derslerinin yanı sıra öğrencilere soru çözme konusunda da yardımcı olan Dicle Akademi Lise, gençlerin sınav stresini atması ve kendilerini farklı alanlarda geliştirmelerine yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleniyor.

“Kütüphaneden bilgisayar sınıfına kadar bütün imkanlardan yararlanıyoruz”

Akademi Lise öğrencilerinden Gülistan Tuna, köyde yaşadığını ve evde ders çalışama imkanı bulamadığını söyledi. Akademi Liseye gelerek sağlanan imkanlardan yararlandığını anlatan Gülistan Tuna, şöyle konuştu:

“Okul öncesi öğretmeni olmak istiyorum. Bunun için haftanın 5 günü buraya gelerek ders çalışıyorum. Hocalarımız derslerdeki eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyorlar ve bize çok yardımcı oluyorlar. Burada kütüphaneden bilgisayar sınıfına kadar bütün imkanlardan yararlanıyoruz. Buranın ücretsiz olması ve maddi bir yük yüklemediği için de çok mutluyuz.”

Cihat Toprak

Yorum Yap

Benzer Haberler
Kızıltepe’de Öğretmen Görevlendirmelerine ‘Şeffaflık’ Damgası
Kızıltepe’de Öğretmen Görevlendirmelerine ‘Şeffaflık’ Damgası
Dicle Üniversitesi’nde 17 Milyonluk Havuz Mesaisi: Hastalar Betonda, Yönetim Plakette!
Dicle Üniversitesi’nde 17 Milyonluk Havuz Mesaisi: Hastalar Betonda, Yönetim Plakette!
Yükseköğretimde Öğrenci Affı Resmî Gazete’de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi
Yükseköğretimde Öğrenci Affı Resmî Gazete’de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi
Öğrenci Affı ve Üniversite Reform Paketi TBMM’den Geçti
Öğrenci Affı ve Üniversite Reform Paketi TBMM’den Geçti
MEB’den İlköğretim Yönetmeliğinde Yeni Dönem
MEB’den İlköğretim Yönetmeliğinde Yeni Dönem
Diyarbakır’da Geleceğin Mühendisleri: En Sağlam Bina” Yarışması Tamamlandı
Diyarbakır’da Geleceğin Mühendisleri: En Sağlam Bina” Yarışması Tamamlandı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.