Son Dakika !
--:--:--

İsrail’den İran’a “Halef” Tehdidi: “Yeni Lideri ve Seçim Toplantısını Hedef Alacağız”

ABD ve İsrail’in hava saldırılarında hayatını kaybeden İran dini lideri Ali Hamaney’in ardından sular durulmuyor. İsrail, Hamaney’in yerine geçecek ismi belirlemek üzere toplanacak olan İran Uzmanlar Meclisi’ni açıkça hedef alacağını duyurdu. TAHRAN – Orta Doğu’da gerilim, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin ardından yeni bir boyuta evrildi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Hamaney’in halefini…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İsrail’den İran’a “Halef” Tehdidi: “Yeni Lideri ve Seçim Toplantısını Hedef Alacağız”

ABD ve İsrail’in hava saldırılarında hayatını kaybeden İran dini lideri Ali Hamaney’in ardından sular durulmuyor. İsrail, Hamaney’in yerine geçecek ismi belirlemek üzere toplanacak olan İran Uzmanlar Meclisi’ni açıkça hedef alacağını duyurdu.

TAHRAN – Orta Doğu’da gerilim, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesinin ardından yeni bir boyuta evrildi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Hamaney’in halefini seçmek için bir araya gelecek olan yetkilileri ve seçim oturumunu hedef alacaklarını belirterek dünyaya “yeni saldırı” sinyali verdi.

“Seçim Oturumunu Vurmaktan Çekinmeyiz”

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İran rejiminin Hamaney’in ardından yeniden toparlanma sürecine girdiğini savundu. Adraee, “Zalim Hamaney’in devrilmesinin ardından İran terör rejimi yeniden toparlanmaya ve yeni bir Yüksek Lider seçmeye çalışıyor. 40 yıldır toplanmayan İran Uzmanlar Meclisi’nin yakında Kum şehrinde toplanması bekleniyor” dedi.

Sözcü Adraee, açıklamasının devamında tehdidin dozunu artırarak, yeni seçilecek liderin ve bu kritik oturuma katılacak tüm yetkililerin İsrail’in hedef listesinde olduğunu ve saldırıdan çekinmeyeceklerini kaydetti.

28 Şubat Saldırıları ve Bölgesel Misillemeler

Gerilim, 28 Şubat’ta Washington ve Tahran yönetimleri arasında müzakereler devam ederken düzenlenen askeri operasyonla tırmanmıştı. ABD ve İsrail’in İran topraklarına yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı hava saldırılarında, dini lider Ali Hamaney de dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey devlet yetkilisi hayatını kaybetmişti.

İran ise bu saldırılara, İsrail’in yanı sıra ABD üslerine ev sahipliği yapan Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’deki stratejik noktaları vurarak karşılık vermişti.

Can Kaybı Binlere Yaklaşıyor

Bölgedeki çatışmaların insani bilançosu da ağırlaşıyor. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur tarafından yapılan son açıklamada, ABD ve İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucunda şu ana kadar 926 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kum şehrinde yapılması planlanan Uzmanlar Meclisi toplantısı öncesinde bölgede alarm seviyesi en üst düzeye çıkarılırken, uluslararası kamuoyu yeni bir saldırı dalgasından endişe ediyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İran’ın yeni Yüksek Lideri Mücteba Ali Hamaney: “İsrail’in İşi Bitti!”
İran’ın yeni Yüksek Lideri Mücteba Ali Hamaney: “İsrail’in İşi Bitti!”
Lübnan’da İnsani Bilanço Ağırlaşıyor: Bir Haftada 83 Çocuk ve 42 Kadın Hayatını Kaybetti
Lübnan’da İnsani Bilanço Ağırlaşıyor: Bir Haftada 83 Çocuk ve 42 Kadın Hayatını Kaybetti
İran’dan İsmail Kaani Açıklaması: “Söylentiler Suikast Tuzağıdır”
İran’dan İsmail Kaani Açıklaması: “Söylentiler Suikast Tuzağıdır”
İran’da Tarihi Eşik: Yeni Dini Lider Belirlendi!
İran’da Tarihi Eşik: Yeni Dini Lider Belirlendi!
Suudi Arabistan’da Hareketli Saatler: 33 İHA Saldırısı Püskürtüldü
Suudi Arabistan’da Hareketli Saatler: 33 İHA Saldırısı Püskürtüldü
Netanyahu’dan “Ulusa Sesleniş”: “İran’ın Askeri Altyapısını Büyük Ölçüde Yok Ettik”
Netanyahu’dan “Ulusa Sesleniş”: “İran’ın Askeri Altyapısını Büyük Ölçüde Yok Ettik”
Ajans News