Sakarya Garnizon Komutanı olduğu dönemde, emri altındaki 11 askere “masaj yaptırma” bahanesiyle cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Kurmay Albay Fahri Can Çağlar’ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanığa toplam 42 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Sakarya Garnizon Komutanı olarak görev yaptığı sırada, rütbesini ve nüfuzunu kullanarak 11 askerleri istismar ettiği belirlenen Kurmay Albay Fahri…
Sakarya Garnizon Komutanı olduğu dönemde, emri altındaki 11 askere “masaj yaptırma” bahanesiyle cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Kurmay Albay Fahri Can Çağlar’ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanığa toplam 42 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Sakarya Garnizon Komutanı olarak görev yaptığı sırada, rütbesini ve nüfuzunu kullanarak 11 askerleri istismar ettiği belirlenen Kurmay Albay Fahri Can Çağlar, ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dosyasındaki kan donduran detaylara göre; sanık Albay Çağlar, odasına çağırdığı er ve erbaşlara “omuzlarım ağrıyor”, “tutuldum” gibi bahanelerle masaj yaptırdı. Mağdur askerlerin ifadelerinde, sanığın bu masajlar sırasında hiyerarşik baskı kurarak kendilerine cinsel saldırıda bulunduğu ve olayı sistematik hale getirdiği yer aldı.
Olay, bir askerin durumu üst makamlara bildirmesi ve ardından diğer mağdurların da cesaret bularak ifade vermesiyle gün yüzüne çıktı. Toplam 11 askerin müşteki olarak yer aldığı dosyada, sanığın savunmaları mahkeme heyeti tarafından inandırıcı bulunmadı.
Karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Fahri Can Çağlar’ı “zincirleme şekilde cinsel saldırı” suçundan suçlu buldu. Yapılan yargılama sonucunda:
Mağdur avukatları, kararın TSK içerisindeki hiyerarşik gücün kötüye kullanılmasının cezasız kalmayacağını göstermesi açısından tarihi bir önem taşıdığını vurguladı. Kararın istinaf mahkemesine taşınması bekleniyor.
NİSAN 2026 GÜNDEMİ
DÜNYA FİNANSAL DİJİTAL KIYAMETİN EŞİĞİNDE: 2026 SAVAŞLARI VE BÜYÜK FİNANSAL SİBER SOYGUN HARİTASI
KÖY ENSTİTÜLERİNDEN TEKİNSİZ OKULLARA: DEVRİN KİNYAS KARTALLARI KİMLERDİR?
AİLEYE YÖNELİK SALDIRILAR
Yorum Yap