Diyarbakır Kültürüne Vurulan Darbe: Müjdat Gizligöl Neden Gidiyor?Diyarbakır Müzeler Müdürü Müjdat Gizligöl’ün görevden alınarak yerine Ahlat Müze Müdürü Mikail Erçek’in atanması, kentte şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı.
Bu karar, sadece idari bir değişiklik değil, Diyarbakır’ın tarihi hafızasına yapılmış bir haksızlık olarak nitelendiriliyor.Makamda Değil, Tarihin İçinde Bir MüdürMüjdat Gizligöl, klasik bir bürokrat profilinden çok öteydi.
Onu makam odasından ziyade, tozun toprağın içinde, bir kazı alanında veya müze koridorlarında ziyaretçilere şehri anlatırken görürdünüz. Gelen herkese hiç üşenmeden, en net bilgilerle Diyarbakır’ın unutulmuş dokusunu, gün yüzüne çıkmayı bekleyen hazinelerini tek tek anlatan bir kültür elçisiydi.
Diyarbakır’a Kazandırdıkları Unutulmaz
Görev süresi boyunca Diyarbakır turizmine ve tarihine kattığı değerler saymakla bitmez:
📍 Medeniyet Yolu: Şehrin turizm potansiyelini canlandıran vizyoner proje.
📍 Saint George Lahiti: Tarihin tozlu sayfalarından günümüze kazandırılan eşsiz eser.
📍 Medeniyetler Mezarlığı: Diyarbakır’ın ne denli köklü bir geçmişe sahip olduğunun en büyük kanıtlarından biri olan çalışmalar.
Halkın İstemediği Atama
Diyarbakır halkı ve tarih severler, çalışan, üreten ve şehri sahiplenen bir ismin görevden alınarak yerine “halkın istemediği” bir atama yapılmasını tepkiyle karşılıyor. Liyakatin ve emeğin karşılığı bu olmamalıydı.Diyarbakır, sadece bir müdürünü değil; taşın, toprağın dilinden anlayan, şehrin gönüllü rehberini kaybetti. Bu atama kararı, kamu vicdanında kabul görmemiştir.
Haber: Cihat TOPRAK
#Diyarbakır #MüjdatGizligöl #DiyarbakırMüzesi #KültürSanat #AmidaHöyük #SaintGeorge #MedeniyetYolu #HaksızAtama #DiyarbakırTarihi



Van’da Avukat Dehşeti! Otel Sahibi Baba ve Oğlu Silahlı Tartışmada Hayatını Kaybetti
Gümüşhane’de Dışarıdan Pide Söyleyen 29 Öğrenci Hastanelik Oldu
13 Öğrencisini İstismar Eden Öğretmene ‘İyi Hal’ İndirimi
Diyarbakırlı Kadınlar “Kırmızı Altın”ı Toprakla Buluşturdu
Şanlıurfa’da Silahlı Saldırı: Eyüp Dodanlı Ağır Yaralı
Diyarbakır’da Korkunç Cinayet! Anne ve Ağabeyini Yataklarında Öldürdü
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prematüre Bebekler İçin Hatıra Ormanı Kuruldu