Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, 28 Haziran 2025 tarihinde meydana gelen trafik kazası büyük bir trajediye yol açtı. Samsat-Adıyaman kara yolunun 15. kilometresinde gerçekleşen kazada, hafif ticari araç ile otomobilin kafa kafaya…
Adıyaman’ın Samsat ilçesinde, 28 Haziran 2025 tarihinde meydana gelen trafik kazası büyük bir trajediye yol açtı. Samsat-Adıyaman kara yolunun 15. kilometresinde gerçekleşen kazada, hafif ticari araç ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Mehmet Erdoğan yönetimindeki 02 ABP 972 plakalı hafif ticari araç ile Mehmet Engin Büyükfırat idaresindeki 02 ADR 588 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da ağır hasar gördü ve adeta hurdaya döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Olay yerine hızla ulaşan ekipler, kazada otomobil sürücüsü Mehmet Engin Büyükfırat ile araçta bulunan Hayriye Ata, Ayten Ata ve Kadriye Aktoprak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hafif ticari aracın sürücüsü Mehmet Erdoğan ise yaralı olarak kurtarıldı. Erdoğan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Erdoğan’ın sağlık durumu hakkında henüz detaylı bilgi verilmedi.
Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Samsat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza yerinde parçalanan araçlar, ekiplerin çalışmasının tamamlanmasının ardından yoldan çekildi.
Yetkililer, kazanın nedenini belirlemek için soruşturma başlattı. İlk incelemelerde, çarpışmanın kafa kafaya gerçekleştiği ve yüksek hızın kazanın şiddetini artırdığı düşünülüyor. Ancak kazanın tam nedeni, detaylı incelemeler ve bilirkişi raporlarıyla netlik kazanacak.
Trafik Kazalarının Artışı Dikkat Çekiyor
Adıyaman ve çevresinde son dönemde yaşanan trafik kazaları, bölge halkını derinden üzerken, trafik güvenliği konusundaki tartışmaları da yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar, kazaların önlenmesi için sürücülerin trafik kurallarına uyması, yolların güvenliği ve araç bakımlarının düzenli yapılması gerektiğini vurguluyor.
| # | Takım | O | AV | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray | 11 | +12 | 28 |
| 2 | Amed SFK | 11 | +13 | 23 |
| 3 | Trabzonspor | 10 | +16 | 22 |
| 4 | Kasımpaşa | 11 | +6 | 20 |
| 5 | Beşiktaş | 10 | +8 | 19 |
| 6 | Kocaelispor | 11 | +4 | 19 |
| 7 | İstanbul Başakşehir FK | 11 | +2 | 17 |
| 8 | Fenerbahçe | 10 | +14 | 16 |
| 9 | Arca Çorum FK | 10 | +5 | 16 |
| 10 | Göztepe | 11 | +3 | 15 |
| 11 | Erzurumspor FK | 10 | -6 | 14 |
| 12 | Corendon Alanyaspor | 10 | -7 | 12 |
| 13 | Çaykur Rizespor | 10 | -4 | 11 |
| 14 | Gençlerbirliği | 10 | -6 | 11 |
| 15 | Tümosan Konyaspor | 11 | -8 | 8 |
| 16 | Gaziantep FK | 11 | -10 | 8 |
| 17 | Samsunspor | 11 | -15 | 7 |
| 18 | Eyüpspor | 11 | -27 | 3 |
Yorum Yap