Son Dakika
--:--:--
SİYASET

DEM Parti’den Levent Gültekin’e Sert Tepki: “Bu Gazetecilik Değil, Seviyesizliktir”

DEM Parti, gazeteci Levent Gültekin’in Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan hakkındaki ifadelerini sert bir dille kınadı. Yapılan resmi açıklamada, Gültekin’in üslubunun gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığı vurgulanarak, “Hakaret ile gazetecilik yapılmaz” denildi….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
DEM Parti’den Levent Gültekin’e Sert Tepki: “Bu Gazetecilik Değil, Seviyesizliktir”

DEM Parti, gazeteci Levent Gültekin’in Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan hakkındaki ifadelerini sert bir dille kınadı. Yapılan resmi açıklamada, Gültekin’in üslubunun gazetecilik etiğiyle bağdaşmadığı vurgulanarak, “Hakaret ile gazetecilik yapılmaz” denildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), gazeteci Levent Gültekin’in Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan’a yönelik kullandığı “hödük” ve benzeri hakaret içerikli ifadelere karşı yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, eleştiri sınırlarının aşıldığı ve doğrudan bir saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

“Gazetecilik Değil, Tetikçilik”

DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, gazeteciliğin temel görevinin fikir üretmek ve yapıcı eleştiriler sunmak olduğu hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“Bir siyasi partinin eş genel başkanına ‘hödük’ gibi ifadelerle saldırmak gazetecilik değil düpedüz seviyesizliktir. Halk iradesini temsil edenler hakkında böyle bir üslupla konuşmak, bu ülkenin hiç de ihtiyacı olmayan bir zihniyetin tetikçiliğini yapmaktır.”

“Meczup ve Trol Gibi Hareket Etmektedir”

Açıklamanın devamında Levent Gültekin’in geçmişteki tavırlarına da değinilerek, kullanılan dilin bir alışkanlık haline geldiği savunuldu. Partiden yapılan sert eleştiride şu satırlar öne çıktı:

  • Boyun Eğme Eleştirisi: “Bu had bilmez şahsiyetin bugüne kadar muktedire boyun eğdiğini ama muhalife hakaret etmekten geri kalmadığını herkes çok iyi bilmektedir.”
  • Etik Vurgusu: “Gültekin gazetecilik etiği ve ilkelerini hiçe saymakta, bir meczup ve trol gibi hareket etmektedir.”

“Had Bilmezlik” Çıkışı

Son olarak, basın ahlakı ve etik değerlerin önemine dikkat çeken DEM Parti, gazetecilik adı altında hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Açıklama, “Kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz: Hakaret ile gazetecilik yapılmaz” uyarısıyla son buldu.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Erdoğan’dan 800 Milyar Dolarlık Fon Krizi ve Çözüm Süreci Açıklaması: “Taviz Yok”
Erdoğan’dan 800 Milyar Dolarlık Fon Krizi ve Çözüm Süreci Açıklaması: “Taviz Yok”
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: “Arkadaşlarımız Yasadışı Şekilde İçeride Tutuluyor”
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: “Arkadaşlarımız Yasadışı Şekilde İçeride Tutuluyor”
Bahçeli:İmralı Sözünü Tuttu,PKK Lağvedilmiştir
Bahçeli:İmralı Sözünü Tuttu,PKK Lağvedilmiştir
AK Parti Genel Başkanvekili Ala: “Terörsüz Türkiye ve Bölge Süreci Sorunsuz İlerliyor”
AK Parti Genel Başkanvekili Ala: “Terörsüz Türkiye ve Bölge Süreci Sorunsuz İlerliyor”
“Öcalan Yıllardır Aynı Yerde”: Kemal Burkay’dan Süreç ve DEM Parti Çıkışı
“Öcalan Yıllardır Aynı Yerde”: Kemal Burkay’dan Süreç ve DEM Parti Çıkışı
Sancar: “Öcalan İmralı’da Yeni Yere Geçti, Süreç Hızlanmalı”
Sancar: “Öcalan İmralı’da Yeni Yere Geçti, Süreç Hızlanmalı”
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.