Son Dakika !
--:--:--

DEM Parti’den Bahçeli’ye Destek

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son dönemdeki açıklamalarını “cesur bir hamle” olarak nitelendirdi. Bakırhan, “Sayın Bahçeli buzları ve duvarları kırdı. Şimdi bu yolu hukuk ve demokrasiyle döşeme zamanıdır” dedi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çözüm süreci tartışmalarını tetikleyen çıkışlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
DEM Parti’den Bahçeli’ye Destek

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son dönemdeki açıklamalarını “cesur bir hamle” olarak nitelendirdi. Bakırhan, “Sayın Bahçeli buzları ve duvarları kırdı. Şimdi bu yolu hukuk ve demokrasiyle döşeme zamanıdır” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çözüm süreci tartışmalarını tetikleyen çıkışlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Memduh Bayraktaroğlu’na konuşan Bakırhan, Bahçeli’nin Türk milliyetçiliğinin kurucu partisi olarak “ezber bozduğunu” ve bu yaklaşımın tarihsel bir kıymeti olduğunu vurguladı.

“7 Kilitli Kafes Kırılıyor”

Bahçeli’nin “Anadolu huzura kavuşuncaya kadar kararımız nettir” sözlerine atıfta bulunan Bakırhan, toplumun demokrasiye hasret olduğunu belirtti. Bakırhan, süreci şu sözlerle değerlendirdi:

“Ekim 2024’ten beri MHP’nin çıkışları oldukça cesur. Devlet Bey haklı; biz onları anlamakta bazen zorluk çekebiliriz, onlar da bizi. Ancak birbirimizi anlayarak bu işi çözeceğiz. Yüz yıllık virajlı bir yolculuktan bahsediyoruz; elbette yol kazaları olabilir ama Bahçeli o badireli yolun önünü açtı.”

“İktidar Artık Sorumluluk Almalı”

Sürecin somut adımlarla desteklenmesi gerektiğini hatırlatan Bakırhan, topu iktidara attı. Bakırhan, Abdullah Öcalan’ın müzakereleri yürütebilmesi için uygun koşulların sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Bu perspektifi artık hayata geçirmek iktidarın sorumluluğundadır. Biz de ‘halkımız bahara kavuşuncaya kadar sözümüzün arkasındayız’ diyoruz” şeklinde konuştu.

“Etnik Vurgusuz Vatandaşlık, Güçlü Yerel Demokrasi”

Haberin odağındaki diğer önemli başlıklar ise yeni anayasa ve yönetim modeli tartışmaları oldu. Bakırhan, partisinin çözüm önerilerini şu temel sütunlar üzerine kurdu:

  • Nötr Vatandaşlık Tanımı: “Türk’ün yanına Kürt’ü koyalım demiyoruz. Herhangi bir etnik vurgu olmasın, herkesi kapsayan ‘Türkiye Yurttaşlığı’ vurgusu olsun diyoruz.”
  • Güçlü Yerel Yönetim: “Özerk bölge” tartışmalarının olmadığını savunan Bakırhan, merkezin yükünü hafifletecek ve yereli nefes aldıracak bir “merkez-yerel ilişkisi” talep ettiklerini belirtti.
  • Resmi Dil ve Anadil: Türkçenin resmi dil olmasıyla hiçbir sorunları olmadığını net bir dille ifade eden Bakırhan, “Türkçe ortak dilimizdir. Ancak Kürtçe anadilde eğitim de analarının ak sütü gibi helaldir” dedi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Gülsever’den Uyuşturucuyla Mücadele Çağrısı: “Bataklık Kurutulmalı, Sadece Polisiye Tedbir Yetmez”
Gülsever’den Uyuşturucuyla Mücadele Çağrısı: “Bataklık Kurutulmalı, Sadece Polisiye Tedbir Yetmez”
Bülent Arınç: “3 Milyon Terörist Olmaz, Bu Akla Ziyandır”
Bülent Arınç: “3 Milyon Terörist Olmaz, Bu Akla Ziyandır”
Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları: Amedspor Kapatılsın!
Zafer Partisi İstanbul Gençlik Kolları: Amedspor Kapatılsın!
Erdoğan’dan Trump’a Geçmiş Olsun Mesajı: “Demokrasilerde Şiddete Yer Yoktur”
Erdoğan’dan Trump’a Geçmiş Olsun Mesajı: “Demokrasilerde Şiddete Yer Yoktur”
CHP Diyarbakır’da Bayrak Değişimi: Yeni İl Başkanı Mehmet Berk Oldu
CHP Diyarbakır’da Bayrak Değişimi: Yeni İl Başkanı Mehmet Berk Oldu
Bakan Gürlek: “Diyarbakır’ın Önceliklerini Yerinde Değerlendirdik”
Bakan Gürlek: “Diyarbakır’ın Önceliklerini Yerinde Değerlendirdik”
Ajans News