Son Dakika
--:--:--
GÜNDEM

Selamet Akıncılar Derneği’nden 28 Şubat Zihniyetine Sert Tepki: “Haddinizi Bilin!”

Selamet Akıncılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Tanrıverdi, son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ramazan etkinliklerine yönelik eleştirilere ve vesayetçi söylemlere sert bir açıklamayla yanıt verdi. Tanrıverdi, “Türkiye eski Türkiye değildir” diyerek…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Selamet Akıncılar Derneği’nden 28 Şubat Zihniyetine Sert Tepki: “Haddinizi Bilin!”

Selamet Akıncılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Tanrıverdi, son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ramazan etkinliklerine yönelik eleştirilere ve vesayetçi söylemlere sert bir açıklamayla yanıt verdi. Tanrıverdi, “Türkiye eski Türkiye değildir” diyerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tam destek verdi.

Selamet Akıncılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Tanrıverdi, yayımladığı yazılı açıklamada, 28 Şubat zihniyetinin yeniden canlandırılmaya çalışıldığını savunarak vesayetçi anlayışa adeta ateş püskürdü. 163. Madde mağduriyetlerini hatırlatan Tanrıverdi, “Milletin değerlerine zincir vuran anlayışın farklı bildirilerle sahneye çıkmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“163. Madde Çilelerini Unutmadık”

Açıklamasında geçmişte inançları nedeniyle bedel ödeyen müslümanların mücadelesine değinen Tanrıverdi, laiklik üzerinden baskı kurmaya çalışanlara sert sözlerle yüklendi:

“Önce haddinizi bilin! Bizler, geçmişte 163. maddeden hapis yatan Müslümanların çilesini ve mağduriyetini unutmadık. Bugün laikliği bir dayatma aracı haline getirerek milli ve manevi değerlerimize karşı cephe alanlara karşı 163 Selamet Akıncısı imzasıyla haykırıyoruz: İslam bu milletin ruh köküdür.”

Bakan Yusuf Tekin’e “Yalnız Değilsin” Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 81 ile gönderdiği “Ramazan ayı etkinlikleri” genelgesine yönelik eleştirileri “yapay kriz” olarak nitelendiren Tanrıverdi, eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını vurguladı. Bakan Tekin’in yanında olduklarını belirten Tanrıverdi, şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin yalnız değildir. Yapılan çağrı bir dayatma değil; bu milletin tarihinden ve inancından beslenen değerlerin genç nesillere aktarılmasıdır. Ramazan; paylaşma ve kardeşlik ayıdır. Bu bilincin eğitim kurumlarında güçlendirilmesi meşru bir adımdır.”

“Milli İradeye Saygı Duyun”

Tanrıverdi, Türkiye’de son 23 yıldır kimsenin hayat tarzına müdahale edilmediğini belirterek, Batı eksenli vesayet dilinin toplumda kutuplaşmaya yol açtığını savundu. Açıklama, “Önce vatan, önce millet, önce bayrak ve bu milletin mayası olan İslam inancı!” vurgusuyla son buldu.

Haber: Cihat TOPRAK

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Afyonkarahisar’da Katliam: 8 Kişi Yaşamını Yitirdi, Şüpheli Firarda
Afyonkarahisar’da Katliam: 8 Kişi Yaşamını Yitirdi, Şüpheli Firarda
İran Sınırında Şehit Düşen Asker İçin Ortak Tahkikat: MSB’den Açıklama Geldi
İran Sınırında Şehit Düşen Asker İçin Ortak Tahkikat: MSB’den Açıklama Geldi
Abdulkadir Selvi’den Sert Tepki: Hani PKK Bizim Beka Sorunumuzdu?
Abdulkadir Selvi’den Sert Tepki: Hani PKK Bizim Beka Sorunumuzdu?
Yargıtay’dan Şehit Polis Şeyda Yılmaz Kararı: Ağırlaştırılmış Müebbet Onandı
Yargıtay’dan Şehit Polis Şeyda Yılmaz Kararı: Ağırlaştırılmış Müebbet Onandı
Sigara Kısıtlamalarında Yeni Dönem: Parklar, Plajlar ve Duraklar Masada
Sigara Kısıtlamalarında Yeni Dönem: Parklar, Plajlar ve Duraklar Masada
İstanbul’da İş İnsanı Suikastı İddiası: Hücre Evine Baskında 4 Şüpheli Yakalandı
İstanbul’da İş İnsanı Suikastı İddiası: Hücre Evine Baskında 4 Şüpheli Yakalandı
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.