İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, kendisine görüşme talebiyle gelen yabancı bir heyete gönderdiği yazılı mesaj, DEM Parti basın birimi tarafından medyaya iletilmiş ve kamuoyuyla paylaşılmıştır. Öcalan’ın mesajı, toplumsal barış, demokratik çözüm ve halkların birlikte özgür yaşama iradesine vurgu yapan bir içeriğe sahiptir. DEM Parti basın birimi tarafından medyaya…
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın, kendisine görüşme talebiyle gelen yabancı bir heyete gönderdiği yazılı mesaj, DEM Parti basın birimi tarafından medyaya iletilmiş ve kamuoyuyla paylaşılmıştır. Öcalan’ın mesajı, toplumsal barış, demokratik çözüm ve halkların birlikte özgür yaşama iradesine vurgu yapan bir içeriğe sahiptir.
DEM Parti basın birimi tarafından medyaya iletilen açıklamaya göre, Öcalan’ın yabancı bir heyete hitaben yazdığı mesajda şu ifadeler yer alıyor:
“Bu kadar uzun bir yolu göze alarak, şahsımda somutlaşan özgürlük arayışını gündemleştirme çabanız ve aynı zamanda benle görüşme talebinde bulunmanız benim açımdan oldukça anlamlı ve değerlidir. Bu çabayı kişisel değil, toplumsal barış, demokratik çözüm ve halkların birlikte özgür yaşama iradesinin bir parçası olarak görüyorum.”
DEM Parti basın birimi tarafından medyaya gönderdilen yazılı açıklamada Öcalan’ın mesajda, heyetin görüşme talebini “toplumsal barış, demokratik çözüm ve halkların birlikte özgür yaşama iradesinin bir parçası” olarak değerlendirdiği belirtildi.
Öcalan mesajında,”Bu kadar uzun bir yolu göze alarak, şahsımda somutlaşan özgürlük arayışını gündemleştirme çabanız ve aynı zamanda benle görüşme talebinde bulunmanız benim açımdan oldukça anlamlı ve değerlidir” ifadelerine yer verdi.
Öcalan , böyle bir çabayı “salt bireysel bir dayanışma ya da kişisel bir özgürlük arayışı” olarak görmediğini, bunun yerine “toplumsal barış, demokratik çözüm ve halkların birlikte özgür yaşama iradesinin bir parçası” olarak değerlendirdiğini ifade etti.
Öcalan mesajında, kişisel özgürlüğünü hiçbir zaman toplumsal özgürlükten bağımsız ele almadığını belirterek, “toplumsal özgürlüğün inşa edilmediği koşullarda bireysel özgürlüklerin gerçek anlamını bulamayacağını” savunduğunu kaydetti.
“Bu nedenle, sizin bu yönlü adımınızı, halklarımızın ortak demokratik geleceği için anlamlı bir katkı ve cesur bir çağrı olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.
Öcalan , heyetin görüşme talebinden haberdar olduğunu belirterek, “önümüzdeki süreçte böyle bir görüşmenin koşullarının oluşmasını umut ediyorum” dedi.
Öcalan mesajını, “emeği geçen herkese – yalnızca bana yönelik değil, halklarımızın demokratik iradesine ve özgürlük arayışına katkı sunan herkese – selam ve saygılarımı iletiyorum” sözleriyle sürdürdü.
Sessizlik Duvarı ve Nevzat Bahtiyar Bilmecesi: Narin Dosyası Gerçekten Kapandı mı?
KÖY ENSTİTÜLERİNDEN TEKİNSİZ OKULLARA: DEVRİN KİNYAS KARTALLARI KİMLERDİR?
AİLEYE YÖNELİK SALDIRILAR
Amida’dan Diyarbakır’a: Bir Şehrin Taşa Yazılmış Hikâyesi
Memleketin Kalbinden Ufka Bakış: Devletin Vakarı ve Hakikat Terazisi
Yorum Yap