Son Dakika !
--:--:--

Dilan ve Engin Polat’ın Şirketlerindeki Kayyum Kararı Kaldırıldı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın şirketlerine atanan kayyumun kaldırıldığı öğrenildi. Ancak yetkililer, şirketler üzerindeki denetimlerin devam edeceğini açıkladı. İşte sürecin detayları: Kayyum Kararının Kaldırılması Polat çiftinin mal varlıkları ve şirketleri hakkında Ekim 2023’te başlatılan soruşturma kapsamında şirketlerine kayyum atanmıştı. Yapılan son değerlendirmeler sonucunda mahkeme, kayyum atamasının kaldırılmasına karar verdi . Ancak…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Dilan ve Engin Polat’ın Şirketlerindeki Kayyum Kararı Kaldırıldı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın şirketlerine atanan kayyumun kaldırıldığı öğrenildi. Ancak yetkililer, şirketler üzerindeki denetimlerin devam edeceğini açıkladı. İşte sürecin detayları:

Kayyum Kararının Kaldırılması

Polat çiftinin mal varlıkları ve şirketleri hakkında Ekim 2023’te başlatılan soruşturma kapsamında şirketlerine kayyum atanmıştı. Yapılan son değerlendirmeler sonucunda mahkeme, kayyum atamasının kaldırılmasına karar verdi .

Ancak yetkililer, bu kararın şirketlerin tamamen serbest bırakıldığı anlamına gelmediğini, mali denetimlerin ve incelemelerin süreceğini belirtti. Özellikle vergi denetimleri ve şirket faaliyetlerinin yasalara uygunluğunun takip edileceği ifade edildi .

Polat Çiftinin Yasal Süreci

Dilan ve Engin Polat hakkında “suç gelirlerini aklama”, “yasa dışı bahis”, “örgüt kurmak” ve “vergi kanununa muhalefet” suçlamalarıyla soruşturma başlatılmıştı. MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından yapılan incelemelerde, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlediği ve vergi kaçırdığı iddia edilmişti .

İddialara göre, Polat çiftinin şirketleri aracılığıyla kamunun 295 milyon lira zarara uğratıldığı öne sürülmüştü. Bu kapsamda Engin Polat ve babası Sezgin Polat “sahte fatura kullanma ve düzenleme” suçundan 5 yıl 2 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırılmış, muhasebeci Ahmet Gün ise 4 yıl 2 ay hapis cezası almıştı .

Şirketlerdeki Usulsüzlük İddiaları

MASAK raporlarında, Polat çiftine ait şirketlerin mal aldığı tedarikçilerin büyük kısmının gerçekte faaliyet göstermeyen “naylon şirketler” olduğu belirtilmişti. Özellikle Byzgun Güzellik Kozmetik, Fekpen Plastik Gıda ve Tekbaşer Metal ve Sanayi şirketlerinin beyanname vermediği, çalışanı ve bankacılık hareketi olmadığı tespit edilmişti .

Raporda, bu şirketler üzerinden 225 milyon 743 bin liralık sahte mal alışı yapıldığı ve elde edilen gelirlerin lüks araç ve gayrimenkul alımında kullanıldığı iddia edilmişti .

Tahliye Süreci ve Güncel Durum

Polat çifti, yargılandıkları davada 2024 yılı içinde tahliye edilmişlerdi. Dilan Polat 19 Ağustos 2024’te, Engin Polat ise 6 Eylül 2024’te serbest bırakılmıştı .

Şimdi ise şirketler üzerindeki kayyum yönetiminin kaldırılmasıyla birlikte, Polat çiftinin iş hayatına dönüş yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Ancak yetkililer, denetimlerin sıkı şekilde devam edeceğini ve herhangi bir yasal ihlal tespit edilmesi durumunda gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı .

Polat çiftinin şirketlerindeki kayyum yönetiminin kaldırılması, yargı sürecinde önemli bir aşamayı işaret ediyor. Ancak yetkililerin denetimlerin devam edeceğini açıklaması, şirket faaliyetlerinin yakından takip edileceğini gösteriyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği, hem yargı mercilerinin takibi hem de kamuoyunun dikkati altında olacak gibi görünüyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Rothschild ve Rockefeller Zerzevan’da Ne Arıyor?
Rothschild ve Rockefeller Zerzevan’da Ne Arıyor?
Gemlik Kaymakamlığı’ndan 7 Günlük Yasak: İlçeye Girişler Kontrol Altında
Gemlik Kaymakamlığı’ndan 7 Günlük Yasak: İlçeye Girişler Kontrol Altında
Gülistan Doku Soruşturmasında “Vali Oğlu” İddiası ve Kan donduran Detaylar
Gülistan Doku Soruşturmasında “Vali Oğlu” İddiası ve Kan donduran Detaylar
Eğitimde ‘Kırmızı Alarm’: 81 İlde Tüm Okul Girişlerine Polis Nöbeti Getirildi
Eğitimde ‘Kırmızı Alarm’: 81 İlde Tüm Okul Girişlerine Polis Nöbeti Getirildi
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısı: Can Kaybı 9’a Yükseldi
Kahramanmaraş’ta Okul Saldırısı: Can Kaybı 9’a Yükseldi
Kahramanmaraş’ta Okulda Silahlı Saldırı Dehşeti: 4 Ölü, 20 Ağır Yaralı
Kahramanmaraş’ta Okulda Silahlı Saldırı Dehşeti: 4 Ölü, 20 Ağır Yaralı
Ajans News