Son Dakika !
--:--:--

Dicle Üniversitesi’nde “Paralel” Dönem Bitti mi?

Dicle Üniversitesi’nde uzun süredir tartışmaların odağında olan Rektör Yardımcısı Aytaç Coşkun’un görevden alınması, üniversite camiasında ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. “Kişiye özel kadro”, “mobbing” ve “taciz” iddialarıyla gündemden düşmeyen Coşkun’un gidişi, üniversite içindeki “kirli ittifak” olarak adlandırılan yapının tamamen temizlenip temizlenmeyeceği sorusunu akıllara getirdi. ​DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi, son dönemde eğitim kalitesinden ziyade yönetimsel krizler…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Dicle Üniversitesi’nde “Paralel” Dönem Bitti mi?

Dicle Üniversitesi’nde uzun süredir tartışmaların odağında olan Rektör Yardımcısı Aytaç Coşkun’un görevden alınması, üniversite camiasında ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. “Kişiye özel kadro”, “mobbing” ve “taciz” iddialarıyla gündemden düşmeyen Coşkun’un gidişi, üniversite içindeki “kirli ittifak” olarak adlandırılan yapının tamamen temizlenip temizlenmeyeceği sorusunu akıllara getirdi.

DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi, son dönemde eğitim kalitesinden ziyade yönetimsel krizler ve skandal iddialarla anılıyordu. Bu krizlerin merkezindeki isim olan ve kamuoyunda “paralel başkan” gibi hareket ettiği öne sürülen Rektör Yardımcısı Aytaç Coşkun, Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat tarafından görevden alındı. Ancak bu görevden alma, bir son değil, büyük bir temizliğin başlangıcı olarak görülüyor.

​Skandallar Zinciri: Kişiye Özel Kadro ve Mobbing

​Yayımlanan haberlere göre Aytaç Coşkun’un ismi, üniversitede liyakati hiçe sayan “kişiye özel atama” ilanlarıyla özdeşleşmişti. Özellikle Zerzevan Kalesi kazı başkanlığı göreviyle elde ettiği popülariteyi üniversite yönetiminde bir güç odağı haline getirdiği iddia edilen Coşkun’un, akademik kadroları kendi yakın çevresine ve belirli bir gruba tahsis ettiği ileri sürülüyordu.

​Bunun yanı sıra, üniversite personelinin maruz kaldığı ağır mobbing iddiaları ve bazı birimlerde yaşanan taciz skandallarının üzerinin örtüldüğüne dair iddialar, “takke düştü kel göründü” yorumlarına neden oldu.

​”Kirli İttifak” ve Akyıldız’ın Direnişi

​Haberlerde dikkat çeken bir diğer önemli ayrıntı ise üniversite içindeki bu “kirli ittifaka” karşı duran isimlerin varlığı. Özellikle mühendislik fakültesi öğretim üyesi Dr. M.Hayrullah Akyıldız, üniversite içindeki bu kapalı ve çıkara dayalı yapıya karşı tek başına verdiği mücadele, “Dicle Üniversitesi’nde Akyıldız Duruşu” olarak nitelendirildi. Bu duruş, üniversite yönetimindeki çarpık ilişkilerin deşifre edilmesinde kritik bir rol oynadı.

​”Paralel Yapı” Temizlenecek mi?

​Aytaç Coşkun’un görevden alınması, üniversitede bir “restorasyon” beklentisi yarattı. Ancak üniversite camiası ve çalışanlarının en büyük endişesi, Coşkun’un kurduğu iddia edilen ve üniversitenin kılcal damarlarına sızan ekibin varlığını sürdürmesi.

Şimdi gözler Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat’ta:

Coşkun döneminde yapılan şaibeli atamalar iptal edilecek mi?

Mobbinge uğrayan ve görev yeri haksızca değiştirilen personelin hakları iade edilecek mi?

Üniversite içindeki “görünmez koalisyonun” diğer üyeleri hakkında idari soruşturma başlatılacak mı?

​Nezaket ve Liyakat Geri Gelecek mi?

​Dicle Üniversitesi’nde yaşanan bu deprem, sadece bir rektör yardımcısının görevden alınması değil, bir zihniyetin tasfiyesi olarak okunuyor. Diyarbakır halkı ve akademik camia, üniversitenin kişisel hırslar ve şaibeli ittifaklarla değil, bilimle ve liyakatle anılacağı günlerin geri gelmesini bekliyor. Aytaç Coşkun’un gidişi bir “temizlik” sinyali olsa da, bu yapının kökten temizlenip temizlenmeyeceğini zaman ve atılacak yeni adımlar gösterecek.

Haber: Cihat TOPRAK

Yorum Yap

Benzer Haberler
Çanakkale’de Tur Otobüsü Tarlaya Devrildi: 46 Yaralı!
Çanakkale’de Tur Otobüsü Tarlaya Devrildi: 46 Yaralı!
Hatay’da Sel Felaketi: Can Kaybı 5’e Yükseldi
Hatay’da Sel Felaketi: Can Kaybı 5’e Yükseldi
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya Silahlı Saldırı: 4 Gözaltı!
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya Silahlı Saldırı: 4 Gözaltı!
Adana’da Korkutan Deprem! AFAD Saimbeyli Depremi Büyüklüğünü Açıkladı
Adana’da Korkutan Deprem! AFAD Saimbeyli Depremi Büyüklüğünü Açıkladı
Mersin’de 6 kişiyi katleden zanlının cenazesi sahipsiz kaldı
Mersin’de 6 kişiyi katleden zanlının cenazesi sahipsiz kaldı
Şanlıurfa’da mezarlıkta,Plastik bidon içerisinde 21 cenin Bulundu!
Şanlıurfa’da mezarlıkta,Plastik bidon içerisinde 21 cenin Bulundu!
Ajans News