Ajans News Haber

OSB’lerden doğalgaz faturası isyanı
243 Okundu
18 Ocak 2022 - 21:14

Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği, doğalgazda tüketime göre tarifelendirme uygulaması nedeniyle OSB içindeki sanayici ile OSB dışındaki sanayici arasında 3.40 katlık maliyet farkı oluştuğuna dikkat çekti. OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, “Yeni bir düzenleme olmazsa OSB’ler boş kalabilir” dedi.

Doğalgaz fiyatlandırmasında kademeli tarifeye geçilmesinin, tarifenin yıllık tüketim miktarı baz alınarak belirlendiği serbest tüketici konumundaki OSB’lerde sıkıntı yarattığına dikkat çekilen açıklamada, mevcut tarife nedeniyle OSB içindeki sanayici ile OSB dışındaki sanayici arasında 3.40 katlık maliyet farkı oluştuğu belirtildi.

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, bu fiyatlandırmanın adaletsiz ve OSB firmaları aleyhine olduğunu belirterek “Yeni bir düzenleme olmazsa OSB’ler boş kalabilir” dedi.

OSB DIŞINDAKİNE 46 BİN TL, OSB’DEKİNE 159 BİN TL

Ekinci, “Doğalgaz dağıtım şebekesini gerçekleştirmiş serbest tüketici kabul edilen OSB’lerin, BOTAŞ’ın ‘Doğalgaz Perakende Satış Tarifesi ve Fiyatları’ cetvelinde açıklanan fiyatlardan tek saat üzerinden satın aldığı doğal gazı dağıtım şebekesi üzerinden katılımcılarına verdiğini belirtti.

ajansnews

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.