Ajans News Haber

Kulp’ta yılın ilk organik bal hasadı başladı

Kulp’ta yılın ilk organik bal hasadı başladı
4 Okundu Okundu
16 Temmuz 2021 - 13:21

Yılın 5 ayını yaylalarda geçiren ilçesindeki arıcılar, balları süzme işleminin yapıldığı çadırlara taşıyor. Arıcılar, süzdükleri balları şişelerde paketleyip, satışa hazır hale getiriyor.

ilçesinin 2000 rakımlı Ağaçkorur yaylasına bırakılan arıların binlerce bitki özünden ürettiği organik bal birçok kesim tarafından da tercih ediliyor ve pazarında sıkıntı yaşanmadığı öğrenildi. 15 yıla yakındır Kulp ilçesinde arıcılık yapan Levent Uçar, ürettikleri balın organik olduğu ve oldukça kaliteli olduğunu, hijyenik şartlarda hasat yaptıklarını söyledi. Uçar, “15 yıla yakındır, Kulp ilçesinde aracılıkla uğraşmaktayım. Az bal üretiyorum ama kaliteli bal üretiyorum. Arıcılığa başladığım tarihten beri organik bal üretmekteyim ve organik bal ürettiğime dair sertifikam var.

Arıcılara tek önerim hiçbir zaman kendi ailenize yedirmediğiniz balı başkalarına reva görmeyiniz. Kaliteli organik üretim yaparsanız zaten başarılı olmuş sayılırsınız. Yıllardır ilçesinde kaliteli organik bal ürettiğim pazarlamada hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Bal üretimin yanında ayrıca arı ürünlerinden ürettiğimiz propolis ve polende üretiyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

%d blogcu bunu beğendi: