Son Dakika !
--:--:--

CHP’den Elektrik Faturası Uyarısı: “2026’da Yüzde 124 Zam Tuzağı Var!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın almayı planladığı bir kararla konut abonelerine elektrik faturalarında büyük bir zam tuzağı kurulduğunu iddia etti. Yavuzyılmaz’ın iddiasına göre, EPDK’nın önümüzdeki aylarda alacağı kararla 2026 yılından itibaren…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CHP’den Elektrik Faturası Uyarısı: “2026’da Yüzde 124 Zam Tuzağı Var!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın almayı planladığı bir kararla konut abonelerine elektrik faturalarında büyük bir zam tuzağı kurulduğunu iddia etti.

Yavuzyılmaz’ın iddiasına göre, EPDK’nın önümüzdeki aylarda alacağı kararla 2026 yılından itibaren geçerli olmak üzere, 2025 yılı toplam elektrik tüketimi 3 bin kilovatsaati (kWh) aşan konut abonelerinin (yaklaşık yıllık 8.000 TL fatura toplamına denk geliyor) aylık ücret tarifesi değiştirilecek.

Sabit Fiyattan Değişken Fiyata Geçiş İddiası

CHP’li vekil, bu abonelerin şu anki sabit fiyat tarifesinden çıkarılarak, elektrik fiyatlarının anlık piyasa koşullarına göre belirlendiği Piyasa Takas Fiyatının (PTF) geçerli olduğu değişken fiyat tarifesine geçirileceğini öne sürdü.

Yavuzyılmaz, bu tarifeye geçişin faturalarda büyük artışlara yol açacağını, zam oranlarının yüzde 124’e kadar ulaşacağını iddia ederek şu örnekleri paylaştı:

Aylık TüketimMevcut Fatura (TL)2026 Tahmini Fatura (TL)Yapılacak Zam Oranı (%)
250 kWh662 TL1.483 TL%124
973 TL2.137 TL%120
1.128 TL2.462 TL%118

Vatandaşa ‘Son 2,5 Ay’ Uyarısı: Tüketimi Düşürün

Deniz Yavuzyılmaz, bu “tuzaktan” kurtulmanın yolunun, 2025 yılı toplam elektrik tüketimini 3 bin kWh’nin (yaklaşık 8.000 TL fatura toplamının) altında tutmak olduğunu belirtti.

Vatandaşlara seslenerek, Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki elektrik tüketimlerini mutlaka düşürmeleri çağrısında bulundu ve “Tedbir almak için son 2,5 ay!” uyarısını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, iktidarı “halk düşmanlığı” yapmakla suçlayarak, temel bir ihtiyacın piyasa koşullarına bırakılmasının yanlış olduğunu savundu.

EPDK tarafından henüz iddialara yönelik resmi bir açıklama yapılmadı. Yavuzyılmaz’ın bu paylaşımı, elektrik faturalarındaki olası artış endişeleri nedeniyle sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Kurum’dan Site Aidatlarına Neşter: “Keyfi Artış Dönemi Bitiyor”
Bakan Kurum’dan Site Aidatlarına Neşter: “Keyfi Artış Dönemi Bitiyor”
Altın Sahiplerine Kötü Haber: Yastık Altındaki Birikimler Tehlikede mi?
Altın Sahiplerine Kötü Haber: Yastık Altındaki Birikimler Tehlikede mi?
Asgari Ücretli Kuruşunu Sayarken, Milyarlık Borçlar Nasıl Eriyor?
Asgari Ücretli Kuruşunu Sayarken, Milyarlık Borçlar Nasıl Eriyor?
Gıda Enflasyonu Liginde “Zirve” Yarışı: Türkiye Dünya Beşincisi Oldu
Gıda Enflasyonu Liginde “Zirve” Yarışı: Türkiye Dünya Beşincisi Oldu
Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu!
Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu!
Zenginlerin 10 Günü, Yoksulların 1 Yılına Bedel!
Zenginlerin 10 Günü, Yoksulların 1 Yılına Bedel!
Ajans News