Son Dakika
--:--:--
EKONOMİ

Bakan Şimşek, “Dezenflasyon Süreci Hedefler Doğrultusunda İlerliyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun 44 ayın en düşük seviyesine gerilediğini belirterek, “Dezenflasyon süreci…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Şimşek, “Dezenflasyon Süreci Hedefler Doğrultusunda İlerliyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun 44 ayın en düşük seviyesine gerilediğini belirterek, “Dezenflasyon süreci hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemektedir” açıklamasında bulundu .

Enflasyon Verilerindeki Öne Çıkanlar

  • Yıllık enflasyon %33,5’e gerileyerek Kasım 2021’den bu yana en düşük seviyeye ulaştı .
  • Aylık enflasyon Temmuz’da %2,06 olarak gerçekleşti .
  • Gıda enflasyonu yıllık bazda %28, temel mal enflasyonu %20,7, hizmet enflasyonu ise üç yıl sonra ilk kez %50’nin altına (%50 altı) düştü .
  • Dış ticaret verileri de olumlu seyretti: Temmuz ayında ihracat %11 artışla 25 milyar dolara ulaşırken, dış ticaret açığı %12,1 geriledi .

Bakan Şimşek’ten Yıl Sonu Tahmini

Bakan Şimşek, enflasyondaki düşüşün devam edeceğini ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tahmin aralığında yıl sonunu tamamlayacağını öngördüklerini ifade etti. Ayrıca, enflasyondaki bu iyileşmenin yatırım ortamını güçlendireceğini ve fiyat istikrarına katkı sağlayacağını vurguladı .

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan Ekonomik İyimserlik

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da enflasyondaki düşüşün devam ettiğini belirterek, “Alım gücü bakımından daha güçlü bir döneme giriyoruz” dedi. Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerin süreceğinin altını çizdi .

Temmuz ayı enflasyon verileri, enflasyonla mücadelede önemli bir aşama kaydedildiğini gösteriyor. Hükümet, yıl sonunda enflasyonun daha da düşeceği beklentisiyle ekonomik programını kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı .

Haberlerimizi Google’da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
Çin Merkez Bankası Altın Alım Serisini 24 Aya Çıkardı
Çin Merkez Bankası Altın Alım Serisini 24 Aya Çıkardı
MHP’den Asgari Ücret ve Emekli Çağrısı: “Kira Desteği Verilsin, İntibak Yasası Çıksın”
MHP’den Asgari Ücret ve Emekli Çağrısı: “Kira Desteği Verilsin, İntibak Yasası Çıksın”
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde Yeni Dönem: İşte Dava ve Danışmanlık Kalemleri
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde Yeni Dönem: İşte Dava ve Danışmanlık Kalemleri
Sağlık Bakanlığı’ndan 38 Bin Personel Müjdesi: Ebelere ve Koruyucu Sağlığa Öncelik
Sağlık Bakanlığı’ndan 38 Bin Personel Müjdesi: Ebelere ve Koruyucu Sağlığa Öncelik
Türkiye Nüfusu 86 Milyonu Aştı
Türkiye Nüfusu 86 Milyonu Aştı
Süresiz Nafakada Yeni Dönem: İlk Taslak Rafa Kalktı, Çok Kriterli Model Masada
Süresiz Nafakada Yeni Dönem: İlk Taslak Rafa Kalktı, Çok Kriterli Model Masada
© 2026 Ajans News. Tüm Hakları Saklıdır. ajansnews.com.tr üzerinde yayımlanan özel haber, röportaj, analiz, fotoğraf ve video içeriklerinin tüm yayın hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili habere aktif link verilmeden kopyalanması, dağıtılması veya farklı mecralarda yayımlanması kesinlikle yasaktır. Sitemiz 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi yasasına uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yer alan harici bağlantıların sorumluluğu ilgili kaynaklara aittir.