Son Dakika !
--:--:--

Tahran’dan Hayfa Mesajı: “Düşmanın Gözlerini Kör Ettik, Menzilimiz Artık Daha Net”

TAHRAN – Orta Doğu’da gerilim hattı her geçen gün daha da ısınırken, İran askeri kanadından bölgesel dengeleri sarsacak stratejik bir açıklama geldi. İran Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminiya, İran’ın son dönemdeki operasyonel kabiliyetlerine dair çarpıcı detaylar paylaşarak, İsrail’in savunma mimarisine yönelik doğrudan bir tehdit mesajı verdi. “Radarlar İmha Edildi, Yol Açıldı” General Ekreminiya, İran ordusunun…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tahran’dan Hayfa Mesajı: “Düşmanın Gözlerini Kör Ettik, Menzilimiz Artık Daha Net”

TAHRAN – Orta Doğu’da gerilim hattı her geçen gün daha da ısınırken, İran askeri kanadından bölgesel dengeleri sarsacak stratejik bir açıklama geldi. İran Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminiya, İran’ın son dönemdeki operasyonel kabiliyetlerine dair çarpıcı detaylar paylaşarak, İsrail’in savunma mimarisine yönelik doğrudan bir tehdit mesajı verdi.

“Radarlar İmha Edildi, Yol Açıldı”

General Ekreminiya, İran ordusunun İHA birlikleri ile Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı füze kuvvetlerinin “senkronize” bir şekilde hareket ettiğini vurguladı. Ekreminiya’nın açıklamalarındaki en kritik nokta ise düşmanın erken uyarı ve savunma sistemlerine yönelik yapılan operasyonların başarısıydı.

Sözcü, son teknoloji ürünü kontrol sistemleri ve hassas vuruş kabiliyetine sahip mühimmatların kullanıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Düşmanın radar kapasitesinin önemli bir kısmı imha edildi. Bu stratejik körlük, operasyon sahamızı genişletti. Artık Hayfa’daki askeri üsleri vurmak eskisinden çok daha kolay hale geldi.”

Gazeteci Notu: Bu Açıklama Ne Anlama Geliyor?

Bir Orta Doğu analisti ve bölgeyi takip eden bir gazeteci olarak, Ekreminiya’nın bu çıkışını birkaç temel noktada okumak gerekiyor:

  • Teknolojik Gövde Gösterisi: İran, sadece “füze sayısıyla” değil, bu füzeleri hedefe ulaştıran “modern kontrol sistemleri” ve “hassas vuruş” teknolojisiyle de övünüyor. Bu, hava savunma sistemlerini (Demir Kubbe, Davud Sapanı vb.) aşma konusunda yeni bir doktrin geliştirdiklerinin ilanıdır.
  • Hedef: Hayfa: Hayfa, İsrail’in sadece üçüncü büyük şehri değil; aynı zamanda kritik limanları, rafinerileri ve deniz üsleriyle ülkenin ekonomik ve askeri can damarı. İran’ın burayı “kolay hedef” olarak nitelendirmesi, psikolojik harp stratejisinin bir parçası.
  • Radarların Devre Dışı Kalması: Eğer Ekreminiya’nın iddia ettiği gibi radar kapasitesinin bir kısmı imha edildiyse, bu durum bölgedeki hava üstünlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirecektir. Radarı olmayan bir savunma sistemi, mermisi olmayan bir tüfek gibidir.

Bölgesel Yansımalar

Bu açıklama, bölgedeki “Direniş Ekseni” olarak adlandırılan gruplar için bir moral kaynağı niteliği taşırken, Tel Aviv cephesinde güvenlik kabinesinin önceliklerini değiştirebilir. İran’ın “modern kontrol sistemleri” vurgusu, siber müdahale veya yeni nesil elektronik harp araçlarının da sahada aktif olarak kullanıldığının sinyalini veriyor.

Tahran, artık sadece savunmada kalmayacağını, düşmanının “gözlerini” (radarlarını) hedef alarak oyunun kurallarını değiştirdiğini iddia ediyor. Önümüzdeki günlerde bu iddiaların sahada bir karşılık bulup bulmayacağı, bölgedeki ateş çemberinin genişleyip genişlemeyeceğini belirleyecek.

Yorum Yap

Benzer Haberler
10 Yıllık Ortaklığın Sonu: ABD-DSG İttifakı Dağılırken IŞİD Yeniden mi Doğuyor?
10 Yıllık Ortaklığın Sonu: ABD-DSG İttifakı Dağılırken IŞİD Yeniden mi Doğuyor?
Suya Düşen Çocuğu Kurtarmak İsteyen Aynı Aileden 7 Kişi Boğuldu
Suya Düşen Çocuğu Kurtarmak İsteyen Aynı Aileden 7 Kişi Boğuldu
Putin’in “Ölümsüzlük” Kod Adı: 26 Milyar Dolarlık Gizli Proje Sızdı!
Putin’in “Ölümsüzlük” Kod Adı: 26 Milyar Dolarlık Gizli Proje Sızdı!
Beyaz Saray Yakınlarında Silah Sesleri: Saldırgan Öldürüldü!
Beyaz Saray Yakınlarında Silah Sesleri: Saldırgan Öldürüldü!
Trump’tan Gizemli Erdoğan Paylaşımı: “Teşekkürler” Dedi, Kısa Süre Sonra Sildi
Trump’tan Gizemli Erdoğan Paylaşımı: “Teşekkürler” Dedi, Kısa Süre Sonra Sildi
Araştırmacı Süleyman: “Şam’daki Tarihi Belge Kürtlerin Bölgedeki Köklü Geçmişini Gösteriyor”
Araştırmacı Süleyman: “Şam’daki Tarihi Belge Kürtlerin Bölgedeki Köklü Geçmişini Gösteriyor”
Ajans News