Ajans News Haber

“İkramda Bulunamadığım İçin Misafir Kabul Edemiyorum”
132 Okundu
04 Temmuz 2022 - 12:08

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Eski Mahalle’de eşiyle ikamet eden Çınarlı 48 yaşındaki Habibe Yavuz’un yardım çığlığı.

Sosyal devlet anlayışında aç kalan insanların devlet tarafından ihtiyaçlarının karşılandığı aktaran Yavuz, devlet yetkililerinin kendilerine yardım eli uzatmasını, artık aç kalmak istemediklerini söyledi.

Evinde yiyecek yemeği olmadığını belirten Yavuz, misafirler gelince bir şey ikram edemediğini, artık evine gelmek isteyen torunlarının dahi evine gelmesini istemediğini ve bu durumdan dolayı çok üzüldüğünü söyledi.

Eşinin aylardır işsiz olduğunu belirten Yavuz; “3 çocuğum var, hepsi evlenmiş. Torunlarım var. 3 yıldır bu tek odalı evde hayatımı sürdürüyorum. Ev sahibimden Allah razı olsun, benden kira almıyor ama elektrik faturamı ödemekte zorlanıyorum. İmkanım yok, işim yok kendimi geçindiremiyorum” dedi.

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUM”

İnsanca bir hayat yaşamak istediğini açıklayan Yavuz; “Talebim birilerinin bize destek çıkması, insan gibi yaşamak. Temiz bir evim olsun, ekmek alamadığım için geceleri aç uyuduğum zamanlar oldu. Minnetsiz bir şekilde ekmeğimi evime ekmek götürmek istiyorum. Misafirlerim bana gelmek istediği zaman ben utanıyorum. Ne yapacağımı şaşırıyorum. Ben onların evine gittiğimde bana yaptığı hizmetleri görünce utanıyorum. Çünkü onlar evime geldiği zaman sadece onlara çay ikram edebiliyorum. Artık ikram edecek çayım bile kalmadı. Utanıyorum ve evime gelmek isteyen arkadaşlarımdan kaçıyorum. Çünkü onlar evime gelince onlara ikram edeceğim bir şeyim yok. Çınar’da benim durumumda olan başka bir insan yoktur herhalde. Buna da şükür edip Allah büyüktür diyorum. İş imkânı olsa minnetsiz yaşar, kendimizi geçindirirdik” diye konuştu.

“MİSAFİRİN ÖNÜNE KOYACAK BULAŞIĞIM YOK”

Ev eşyasının hiç birinin kendisine ait olmadığını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti; “Evimde gördüğünüz eşyaların hiç biri bana ait değil. Hepsi komşularımın gönlünden kopup bana verdiği eşyalardır. Bulaşığım ve çamaşırım yok. Evimde 2-3 kişilik hariç bulaşığım yok.”

“AÇ HALDE UYUDUĞUMUZ GECELER OLDU”

Evinde yiyecek ekmeği olmadığı için bazı geceler yatağa aç girdiğini aktaran Yavuz; “Evimde yiyeceğimiz ekmeğimiz bile yok. Komşum evime dün bir tandır ekmeği gönderdi yarısını yedik, yarısını da birazdan kahvaltıda yiyeceğiz. Ekmek şuanda 6 lira. Unum yok. Geçenlerde dedim ki bir torba unum olsa en azından hamurum olsa çocuklarım gelince ekmeksiz kalmasın. O imkân da yok. Birkaç gün sonra bayramdır. Eşimle birlikte evimizin kapısını kapatalım, biz içerde oturalım. Öyle bir durumdayız” şeklinde konuştu.

“SOSYAL YARDIMLAŞMADAN 3 AYDA 300 TL GELİYOR AMA YETMİYOR”

Yavuz, son olarak Çınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 3 ayda bir nakdi destek geldiğini bunun da bu süreçte sadece bir haftalık gıda ihtiyacını karşıladığı, 3 aylık periyotta diğer kalan zamanlarda çaresiz kaldıklarını ve yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını söyledi.

SEYFETTİN EKEN

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.