Ajans News Haber

Diyarbakır’da Yılın son kurutmalıkları yapıldı

Diyarbakır’da Yılın son kurutmalıkları yapıldı
3 Okundu Okundu
14 Eylül 2021 - 12:39

Diyarbakır’da kışın tüketmek amacıyla kurutulmuş dolmalık biber patlıcanlarda sezonun bitmesiyle beraber son çalışmalar yapıldı. Kışın vazgeçilmezleri arasında yer alan, dolmalık biber ve patlıcanlar bu yıl da vatandaşların en çok talep ettiği ürünler oldu.

sebze halinden veya pazardan günlük olarak alınan patlıcan biberler, evlerde temizlendikten sonra alan yerlerde kurutulmaya bırakılıyor. Diyabakır’da yaşayan Ceylan Gümüş, kuruttukları dolmalık patlıcan ve biberin, taze biber ve patlıcandan çok daha lezzetli olduğunu ifade etti.

Gümüş, ”Pazardan veya halden aldığımız patlıcan biberleri iyice yıkıyoruz, daha sonra patlıcanları eşit şekilde keserek içini oyuyoruz. Oyduğumuz patlıcanların içi kararmasın diye bir süre suda bekletiyoruz, biberleri bekletmiyoruz çünkü onlarda kararma olmuyor. Hazırladığımız patlıcan ve biberleri iplerden geçiriyoruz çok iyi gören balkon, pencere veya bahçe duvarlarımıza asıyoruz. Biberlerin kuruma süreleri daha uzun onları en az 10-15 gün bekletiyoruz. Patlıcanlar ise daha erken kuruyor dört beş günlük güneşte kalmaları yeterli oluyor. Tabi kurutmalık haline getirilen biber ve patlıcan dolması taze biber ve patlıcan dolmasından daha lezzetli oluyor. Bunlar sezonunun son ürünleriydi yavaştan sıcaklık etkisinin düşmesinden dolayı bu aydan sonra kurutmalık yapılamaz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

%d blogcu bunu beğendi: