Ajans News Haber

Diyarbakır’da Tramvay Tartışması!
5.107 Okundu
14 Ocak 2024 - 12:56

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır’da yıllardır yapılması planlanan tramvay için Büyükşehir’e 2023 yılında 642 milyon lira ödenek geldiğini fakat bu ödeneklerin hiçbirinin proje bile yapılmadan geri gittiğini söyledi. DTSO Başkanı Kaya’nın açıklamalarına bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden cevap geldi. 

Sur’da bulunan bir otelde 2023 yılını değerlendirme toplantısında DTSO Başkanı Mehmet Kaya’nın yaptığı açıklamada “2017’den beri hafif raylı sistemle (tramvay) ilgili, Bakanlıktan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ödenek geliyor. Yani kayyumdan sonra her yıl ödenek geliyor en son 2023 yılında 642 milyon lira ödenek geldi. Fakat bu gelen ödeneklerin hiçbiri bir proje bile yapılmadan maalesef geri gitti” sözlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden bugün cevap geldi.

DBB: “SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Bazı basın yayın organlarında DTSO Başkanı Mehmet Kaya’nın açıklamalarına dayandırılarak verilen haberlerde Ulaştırma Bakanlığı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Hafif Raylı Sistem için para gönderdiği, gönderilen ödeneğin kullanılamayarak geri gönderildiği veya başka amaçla kullanıldığı bilgisi tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Hafif raylı sistem projesi ile ilgili süreç büyükşehir belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımız tarafından koordinasyon içerisinde yürütülmektedir” denildi.

ajansnews

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.