Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasında freni patlayan bir halk otobüsü, durakta yolcu almak için bekleyen başka bir halk otobüsüne çarptı. Kazada çok sayıda yolcu yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, şehir merkezine doğru seyir halindeki halk otobüsünün fren sistemi arızalandı. Kontrolden çıkan araç, hızla durağa yöneldi ve o sırada yolcu indiren başka bir otobüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araçta da ağır hasar oluştu, durakta bekleyen vatandaşlar panik yaşadı.
Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı
Kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, çevredeki hastanelere ambulanslarla kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, hayati tehlikesi bulunanların olabileceği öğrenildi.
Soruşturma Başlatıldı
Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. İlk değerlendirmelere göre kazanın fren arızasından kaynaklandığı tespit edildi. Yetkililer, otobüslerin bakım süreçlerinin detaylı şekilde inceleneceğini bildirdi.
Toplu Taşımada Güvenlik Tartışması
Yaşanan olay, şehir içi toplu taşıma araçlarının denetimi ve bakım süreçlerini yeniden gündeme taşıdı. Vatandaşlar, araçların düzenli bakıma girmesi ve denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı.